Samsung отвори R&D център в Турция

Откриването на R&D център на Samsung в Истанбул съвпада по време с подготовката на Турция за преход към 4G

Откриването на R&D център на Samsung в Истанбул съвпада по време с подготовката на Турция за преход към 4G

Samsung отвори своя първи научно-изследователски (R&D) център на Балканския полуостров в съседна Турция. Така R&D центровете на компанията по света стават общо 37, изградени в 17 държави.

Новият център ще работи основно в сферите на здравеопазването и образованието, заедно с развитието на LTE (4G) технологии, съобщиха от българския офис на Samsung.

„Samsung e на второ място в света по отношение на инвестиции в научно-изследователска и развойна дейност – около 35 млн. евро на ден. Около една четвърт от нашите служители се занимават с развойна дейност”, заяви Шакир Ахмедов, мениджър B2B дивизия в Samsung България.

По неговите думи, откриването на още един център толкова близо до България е показателно за положителната оценка на компанията към региона като цяло.

За своя R&D център в Турция Samsung е избрала Teknopark Istanbul. Компанията ще извършва своята дейност съвместно със Semper-Tech Research & Development Center – турски R&D център в сферата на информационните и комуникационните технологии.

Откриването на R&D център на Samsung в Истанбул съвпада по време с подготовката на Турция за преход към мрежи от четвърто поколение (4G), който ще се състои съвсем скоро.

Коментар