Traincamp.me улеснява професионалното обучение

Екипът на Traincamp.me работим по решаване на проблем, който е стар, колкото интернет – организирането на технологичните ресурси за обучение на едно място

Екипът на traincamp.me работи по решаване на проблем, който е стар, колкото интернет – организиране на технологичните ресурси за обучение на едно място

Четирима младежи от София разработиха платформа за професионално самообучение, като част от стартъп програмата на фонда за рискови инвестиции Eleven. Traincamp.me е умен и лесен за използване инструмент, благодарение на който можем да изучаваме технологиите бързо и удобно, казват създателите на платформата.

Проектът е насочен основно към дизайнери, софтуерни разработчици, стартъп предприемачи и експерти по дигитален маркетинг. Специален алгоритъм ще помага на потребителите да откриват най-добрите видеообучения, курсове, книги и семинари на живо и ще ги предлага спрямо личните им предпочитания.

„Планът ни е до края на септември да имаме функционираща бета версия, напълно достъпна за крайните потребители и бизнес клиентите ни”, заяви основателят на traincamp.me – Илия Лазаров.

През есента на 2014 г. проектът получава първото си финансиране от Eleven, а през февруари т.г. успешно навлиза и във втория етап от работата си с акселератора. Досега екипът е защитил обща инвестиция от 75 хил. евро, а в края на годината ще отвори първия си „seed” рунд за финансиране.

Основателите са четирима – Илия, Младен, Боян и Николай, които преди да започнат проекта са работили заедно във водеща дигитална агенция. „С течение на времето всеки си намери нов път на развитие, но сега отново работим заедно по решаване на проблем, който е стар, колкото интернет – организирането на технологичните ресурси за обучение на едно място”, обясни Младен Борисов.

Целта на екипа е сайтът максимално да улеснява потребителите и да позволява всеки да организира своя учебна програма, да следи напредъка си и да препоръчва на останалите най-добрите курсове, през които е преминал.

Част от бизнес модела на traincamp.me включва работата и с компании, които искат да оптимизират ресурсите и процеса на обучение на своите служители. Екипът вече е постигнал уговорка с няколко български фирми в различни сфери, в партньорство с които да разработи и B2B частта на платформата.

Коментари по темата: „Traincamp.me улеснява професионалното обучение”

добавете коментар...

  1. Бай Иван

    Не си тъп. Тия, които са го правили, са тъпи. На всичкото отгоре тая простотия лагва като за световно.

  2. някой

    Може и да съм тъп и да не съм направил нещо както трябва, но стигнах до “Q5: What do you want to learn?” и не мога да продължа. Дава им да дръпна “въженцето” само. Дръпам “въженцето” и ми изписва “Explore and find what you want to learn about” и ендна празна червена страница и това е, не мога да продължа по – нататък.

Коментар