LG започва решителна битка с клонингите

Флагманският смартфон LG G3 беше бързо изкопиран и пуснат на пазара от китайците на многократно по-ниска цена

Флагманският смартфон LG G3 беше бързо изкопиран и пуснат на пазара от китайците на многократно по-ниска цена (на снимката: Kingsing S2)

Китай отдавна разработва собствени смартфони, но въпреки това азиатската страна си остава най-големият производител на клонинги, които имитират оригинала. LG, един от основните играчи на пазара за смартфони, не може повече да си затваря очите пред копирането на продукти с корейската марка.

Съвместно с китайските власти, LG предприе решителни мерки срещу производителите на клонинги на смартфона G3, съобщи корейската агенция YonhapNews.

Фалшивите копия на G3 се продават от редица китайски ритейлъри чрез големи интернет магазини като Taobao и Baidu. Търговците заблуждават клиентите, че това са истински модели на LG G3 и дори подкрепят твърденията със сертификати.

G3 излезе на пазара в Южна Корея през миналата година на цена около 813 долара, докато неговите имитации в Китай се предлагат за по-малко от 100 долара. Фалшивите смартфони използват евтини процесори, памети и батерии – китайско производство.

LG настоява интернет магазините да свалят от продажба клонингите на G3 и работи тясно с китайските власти в борбата срещу производителите на фалшиви продукти.  „Ще предприемем решителни действия срещу всяко умишлено нарушение на правата за използване на нашите брандове, технологии и дизайн”, заявяват от компанията.

Коментари по темата: „LG започва решителна битка с клонингите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    A95, виж какво пише под снимката към статията. Пише си кой е телефона. А аз не го бях забелязал и търсих по самата снимка в интернет и намерих, че е реплика, точно същия модел намерих, който е изписан.
    Иначе пуснах коментара преди да направя тази проверка, но много добре знам как изглежда LG G3. Следя пазара от почти година. Колежка има LG G3.

  2. A95

    Николайчо Николайчо това което виждаш на снимката е Samsung!!! Не си прави труда да коментираш щом незнаеш даже как изглежда LG G3.

  3. Nikolay

    Този телефон ми харесва повече на дизайн от LG G3. Поне отпред. Добра реплика, ако това е негова реплика.

Коментар