HP представя работни станции за създатели на цифрово съдържание

HP обяви пускането на две версии работните станции от висок клас с подобрена производителност за създатели на цифрово съдържание в сферата на радио и телевизионното разпространение, филмовата/видео пост-продукция, анимацията и графичните изкуства.

Компанията се присъедини също и към обръщението на DreamWorks Animation по време на събитието, организирано от Националната асоциация на радиоразпространителите (NAB) в Лас Вегас, където за пръв път се представи продукт – резултат от сътрудничеството на двете компании.
„Факт е, че персоналните работни станции НР са любимите устройства на най-добрите специалисти от индустрията,” каза Джон Томсън, вицепрезидент и генерален директор „Работни станции” в HP Personal Systems Group. „Новото поколение мултимедийно съдържание и невероятната креативност зад тях издигат иновациите в технологиите до нови висини. Продължаваме да помагаме в тази насока, чрез последните подобрения в производителността на нашите работни станции.”
По време на следобедното обръщение, Тод Брадли, изпълнителен вицепрезидент на HP Personal Systems Group, и Роджър Енрико, председател на управителния съвет на DreamWorks Animation, описаха как креативността тласка технологичния напредък и разширява потенциала за ново съдържание.
Речта със заглавие „Цифрови иновации: Получаваш това, за което мечтаеш” включва видео връзка с Джефри Каценбърг, главен изпълнителен директор на DreamWorks Animation. Тримата обсъдиха бъдещите свръх-интегрирани системи, които предлагат по-високи равнища на цифрова цветна съвместимост между различни устройства.
Двете подобрени работни станции от висок клас на HP – HP xw8600 и HP xw9400 – предлагат на потребителите последните нововъведения при четириядрените процесори за по-висока производителност за потребители, работещи с видео в реално време и HD видео, анимация и специални ефекти.
Работната станция HP xw8600, която е с по-висока производителност от двата модела, включва до два процесора Quad-Core Intel Xeon X5482 с 1600MHz FSB, 800MHz памет и доказаната надеждност и възможности за надграждане на HP. Работната станция HP xw9400 предлага избор от три нови процесора Quad-Core AMD Opterom 2300.
Като свидетелство за водещата роля на HP в опазването на околната среда, и двете работни станции са отличени с най-високия рейтинг Electronic Products Environmental Assessment Tool (EPEAT) Gold.
Професионалистите в радио и телевизионното разпространение, филмовата/видео пост-продукция и анимацията вече използват работните станции на HP за работа с приложения, които заемат големи ресурси. Например:
•        Художниците от DreamWorks Animation използват мощните работни станции на HP за създаването на героите от поредицата „Шрек” и филма „История с пчели”.
•        Екипът за разработване на игри на Bungie използва работни станции на HP в работата си по дългоочакваната игра „Halo 3”.
•        Belo Corporation, носител на най-много национални награди “Edward R. Murrow” през 2007 г., използва работни станции на HP за журналистическата дейност на големия брой телевизионни станции, които управлява.
•        A&E Television Network използва работни станции HP за създаване на широк кръг от стандартни програми и HD програми в своите телевизионни мрежи, в т.ч. A&E Network, The History Channel, The Biography Channel и A&E HD.

Коментар