М-Тел: Няма интерес към преносимостта

Под 1% от клиентите на М-Тел проявяват интерес към преносимостта на номерата, съобщиха от оператора. До този момент 266 абоната са се възползвали от стартиралата преди месец услуга за преносимост на мобилните номера.

418 пък е броят на абонатите от конкурентните оператори, пренесли номерата си в мрежата на М-Тел, твърдят от компанията. Данните са оправдавали очакванията на оператора, който през април обяви, че не разчита на преносимостта, за да увеличи броя на клиентите си, нито пък очаква сериозен отлив на абонати.
Статистиката до момента съответства на тази в Европа, където много малка част от хората се възползват от услугата, посочиха от М-Тел.
„Причината за липса на интерес към преносимостта е, че ако даден клиент е недоволен от предоставяните му услуги, той сменя оператора си, независимо дали има възможност да запази номера си или не”, коментира Йозеф Винацер, главен изпълнителен директор на М-Тел.
Засега няма данни от другите мобилни оператори, действащи на пазара у нас, за броя на абонатите, които са се възползвали от услугата за преносимост.

Коментар