Windows 10 заработи на Xiaomi Mi 4 (видео)

В рамките на специална програма на Microsoft потребителите на Android смартфони Xiaomi Mi 4 могат да тестват предварителна версия на Windows 10 Technical Preview. В интернет се появи видео, което показва концепцията в действие.

Xiaomi обаче твърди, че засега няма планове да продава смартфони с Windows 10. Китайската компания, която е един от най-прогресиращите производители на смартфони, ще продължи да разчита на платформа Android.

За да инсталират Windows 10 на Android устройство, потребителите трябва напълно да изтрият операционната система на Google. Подобен  експеримент вероятно ще се осмелят да направят само напреднали потребители, които имат опит с промяната на вградения софтуер на своите устройства.

От видеото в YouTube е видно, че Windows 10 работи добре на Xiaomi Mi 4. Това обаче е предварителна версия и в нея са налични някои елементи от Windows Phone 8.1, които ще отпаднат във финалната версия. Видеото не показва как работи гласовият асистент Cortana.

Възможността за пускане на Windows 10 на популярни Android смартфони може да помогне на Microsoft да разшири базата си от потребители, особено ако процесът на инсталиране е опростен, разбираем и сигурен.

Коментар