Байер събира иновативни ИТ проекти за здравето

Байер ще подкрепи здравни технологии и ИТ решения, които дават възможности на пациенти и лекари

Байер ще подкрепи здравни технологии и ИТ решения, които могат да свържат и предоставят възможности на пациенти и лекари

Програмата за иновативни идеи на Байер ХелтКеър (БХК) отваря врати за ИТ и технологични проекти в сферата на здравеопазването и грижата за здравето. Grants4Apps (G4A) Accelerator е насочена към стартиращи компании от цял свят, чиито софтуерни услуги, технологии и приложения имат потенциала да създадат стойност за лекари и пациенти.

„Търсим здравни технологии и ИТ решения, които могат да свържат и да предоставят възможности на пациенти и лекари – мобилни приложения, услуги, преносни устройства, медицински устройства, софтуер, хардуер,” заяви ръководителят на проекта д-р Хесус дел Вале от Байер ХелтКеър.

Приветстват се всякакви интегрирани технологии от следващо поколение, които подкрепят проследяването, диагностиката, контрола на лечението или превенцията на заболяванията.

Идейните проекти могат да се подават от 1 април до 31 май т.г. През юни експертно жури ще избере петте компании победители, които ще бъдат поканени да прекарат три месеца и половина (от август до декември 2015 г.) в акселератора на територията на централата на „Байер Фармацевтични продукти” в Берлин.

Освен финансиране за развитие на бизнеса избраните финалисти ще получат споделено работно пространство, менторство, както и експертни съвети, пазарни проучвания, помощ във финансовото планиране и търсенето на инвеститори. Миналата година БХК предостави на петте финалисти в програмата финансова подкрепа в размер на 50 000 евро за стартъп.

Целта на стартиращите компании в програмата е да доразвият своя продукт и бизнес модел, така че да могат да получат финансиране от други източници след приключване на програмата.

Коментар