Imagine Cup 2015 излъчи победителите от България

Единадесет отбора взеха участие в българския финал на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2015

Единадесет отбора взеха участие в българския финал на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2015

Известни са победителите в българския финал на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2015. Надпреварата, която се състоя в София, протече в три категории – „Иновации”, „Игри” и „Социалноотговорни каузи” – с участието на единадесет отбора.

Победители в категория „Социалноотговорни каузи” станаха младежите от отбор „Iris Tech”. Те спечелиха журито с идеята си за управление на екранните настройки, времето за почивка и дори честотата на примигване, за да се намали натоварването на очите, когато гледате екрана на компютъра.

Статуетката в категория „Игри” грабна „Rocketbots” с игра, която позволява на участниците да създават свои собствени виртуални (а по-късно и действителни) роботи, да ги научат как да се държат в различни ситуации и след това да се изправят срещу други играчи.

„Uictoribus” пък е победителят в категория „Иновации” с предложение за виртуално присъствие, което помага на хората да се представят по-добре на интервюта за работа. Проследявайки движенията, изражението на лицето и интонацията на потребителите, анализирайки техния речник, екипът им помага да подобрят социалните си умения. „Uictoribus” предвижда, че в бъдеще тяхната система ще поеме първия етап от интервюто за работа, давайки възможност на работодателите да изберат най-подходящите за позицията кандидати.

Трите екипа продължават в следващия етап, където ще се състезават онлайн с отбори от целия свят. „За пореден път ще участваме с изключително стойностни проекти”, заяви пред участниците Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Международно жури ще реши кои идеи от онлайн кръга заслужават да бъдат представени на живо на международните финали в Сиатъл, САЩ, през юли 2015 г.

Коментар