Кецове с LED фарове осветяват пътя нощем

Идеята за мини-фарове, вградени в маратонки, набира финансиране в платформата Kickstarter

Идеята за мини-фарове, вградени в маратонки, набира финансиране в платформата Kickstarter

Това изобретение е от категорията „как не ми е хрумнало досега”. Става дума за мини-фарове, които се вграждат в… кецовете на спортистите.

Светодиодните фарове „Нощен бегач” (Night Runner) са разработка на Дъг и Рената Сторер, които сега набират обществено финансиране за своята идея чрез Kickstarter. Фаровете се прикрепват чрез скоби към спортните обувки, за да могат да осветяват пътя на спортистите, тичащи в парка привечер.

Идеята хрумнала на Дъг, след като паднал по време на нощно бягане и се наранил. Това се случило по време на тренировката му за маратона в Ню Йорк.

Регулируемите скоби позволяват на бегачите – или изобщо на всички, които ходят или подтичват по тъмно – да прикрепят към краката си 75-луменов набор от светодиоди. Осветлението може да се насочва в желаната посока и покрива около 30 метра разстояние. Night Runner имат 270 градуса ъгъл на осветяване.

Вградени във водоустойчив калъф и захранвани от акумулаторни литиево-йонни батерии, мини-фаровете за обувки би трябвало да могат да издържат между четири и осем часа светене.

В момента изобретението набира обществено финансиране, като целта на проекта е да привлече 35 000 долара, с които да се финансира първият етап от производството. Ако това се случи, мини-фаровете за маратонки трябва да да се появят на пазара през септември 2015.

Коментари по темата: „Кецове с LED фарове осветяват пътя нощем”

добавете коментар...

  1. :o)

    Пфф тва го има още от средата на 90те 🙂 свЙеткаха яко селските кецове.

Коментар