Microsoft купи голяма компания за отворен код

Revolution Analytics се явява също важен играч в общността на R, която наброява над 2 милиона потребители по целия свят

Revolution Analytics се явява важен играч в общността на R, която наброява над 2 милиона потребители по целия свят

Microsoft приключи сделката по придобиване на разработчика на софтуер с отворен код Revolution Analytics, известен също с доставката на услуги за статистически изчисления и прогнозен анализ на базата на езика за програмиране R.

Revolution Analytics е голям играч на пазара за решения с отворен код. Стойността на сделката с Microsoft и условията по нея не се съобщават от двете компании.

Microsoft планира да вгради поддръжка на R в SQL Server, за да осигури бърз и мащабируем анализ в бази данни, които могат да се ползват в дейта центрове на база Azure или в хибридни решения, пояснява корпоративният вицепрезидент Джозеф Сирош.

Microsoft ще интегрира дистрибуция на R с услугите Azure HDInsight и Azure Machine Learning, за да опрости и ускори анализа на големи данни. Компанията планира да поддържа софтуера Revolution R Enterprise на хетерогенни платформи, вкл. Linux, Teradata и Hadoop.

И досега Microsoft използваше R, а поглъщането на Revolution Analytics свидетелства за нарасналия интерес на корпорацията към този език за програмиране. Revolution Analytics се явява също важен играч в общността на R, която наброява над 2 милиона потребители по целия свят.

Revolution Analytics редовно участва в проекти с отворен код на база R, каквито са например ParallelR и RHadoop. Компанията поддържа над 150 потребителски групи на езика R по целия свят.

Коментари по темата: „Microsoft купи голяма компания за отворен код”

добавете коментар...

  1. Иван

    Всичко до което се докосне Майкрософт прогнива.

Коментар