Три мобилни приложения отличени на MobDemo

Екипът на „Intugame VR” е създал приложение, които прави възможна играта на компютърни игри във виртуална реалност

Екипът на Intugame VR е създал мобилно приложение, което прави достъпно забавлението с компютърни игри във виртуална реалност

Три екипа за разработка на мобилни приложения спечелиха награди на стойност 20 000 лв. на състезанието MobDemo, което се проведе в рамките на конференцията MobCon България.

Осемте финалисти имаха по 5 минути, за да представят пред публиката своите идеи във вид на прототип на мобилно приложение. Победителите бяха определени чрез гласуване, в което можеха да се включат всички хора от публиката чрез мобилно приложение, специално създадено за целите на конференцията.

Първо място отиде при Intugame VR – приложение, което прави възможна играта на компютърни игри във виртуална реалност.

На второ място се класира приложението Reloyalty, което дава възможност на потребителите да печелят биткойни, като посещават любимите си места за забавление.

Третото място зае iSЕЕ – мобилно приложение, което асистира на слепи хора, като разпознава обекти в реално време и след това ги съобщава на потребителя.

Над 600 разработчици, тестери, предприемачи и мобилни ентусиасти участваха в конференцията MobCon България, посветена на мобилни технологии и програмиране за мобилни устройства, която се проведе преди броени дни в „Интер Експо Център” – София.

Коментар