Роден топ-хакер хванат във Филипините

hacker-slovenia-ins

Български хакер е арестуван по обвинение за кражба на пари от банкови сметки, вкл. на Бил Гейтс

Властите във Филипините са арестували вчера 32-годишния българин Константин Симеонов Кавръков по обвинения в извършване на киберпрестъпления.

Сред тях е и кражба на хиляди долари от банковата сметка на основателя на Майкрософт – Бил Гейтс, предаде БТА, като се позова на електронни медии от Филипините.

Кавръков е бил задържан около 9 ч снощи, когато се опитал да изтегли пари с подправени кредитни карти от банкомат на банка PS на централна улица в град Кесон сити.

У него били намерени няколко кредитни карти, принадлежащи на различни лица, празна (ненадписана) кредитна карта, машинни квитанции за теглени суми, мобилен телефон и 76 000 филипински песо (около 1700 долара).

По данни на различни правоохранителни служби, Кавръков е член на “Българската суперхакерска група” от 2004 г., отбелязва сайтът rappler.com. Тази група е извършвала подобни измами в САЩ и Европа, и е замесена в редица случаи на киберпрестъпления, твърди сайтът.

Припомня се, че Кавръков е бил арестуван през 2011 г. в Парагвай за банкови и търговски измами, киберпрестъпления, подправяне на документи.

Самият Кавръков е наречен “кралят на хакерите” от международната правоохранителна общност заради уменията му да краде хиляди чрез клонирани банкови карти. Когато бе задържан в Парагвай, властите откриха у него над 90 000 щатски долара, добавя сайтът.

Полицията във Филипините тепърва трябва да установява как Кавръков е успял да излезе от затвора в Парагвай и да се озове във Филипините.

През декември една от най-големите местни банки – “Бенк ъв Филипин айлъндс”, обяви, че разполага с информация, че българи може би стоят зад серията от кражби на пари с клонирани карти от банкомати в и около Манила – най-големия град на Филипините.

Коментари по темата: „Роден топ-хакер хванат във Филипините”

добавете коментар...

  1. :o)

    Е поне от новината си припомних че има интересни места като Филипините и град Кесон сити
    😀 😀 😀

    Тоя явно е международен престъпник, щом е лежал и в Парагвай…сметай…как не са го убили…

  2. ало

    Никой топ хакер не ходи да точи карти от банкомати, това го правят по дребните риби и в повечето длучаи ди купуват информацията и методите от топ хакерите.Колко българи се занимават с това и имат елементарни компютърни познания, та даже и не ги хващат

  3. ?

    Ако беше топ-хакер нямаше да ходи да се занимава с глупости на дребно. Тоя явно е някакъв обикновен мишок.

  4. Anonymous

    Българите за пореден път се оказваме наи добрите 😉
    respect

Коментар