Облакът обхваща и LED осветлението

Технологията „CityTouch” на Philips позволява дистанционно управление на огромни мрежи от LED улични лампи

Технологията „CityTouch” на Philips позволява дистанционно управление на огромни мрежи от LED улични лампи (снимка: Philips)

В рамките на мащабна модернизация на Лос Анджелис през последните години са инсталирани около 12 000 километра трасета с енергийно ефективно осветление. Те осветяват улиците по-ярко, правейки пътищата по-безопасни и по-лесни за пешеходците.

Лос Анджелис има повече LED улично осветление от който и да било друг град. Но закономерно възниква и един нов въпрос: как най-добре да се контролира и поддържа светодиодната мрежа, като се наблюдава енергийното потребление и се отчитат правилно спестяванията, реализирани благодарение на технологията?

Сега градът се готви за инсталиране на система, която ще позволи на властите да наблюдават тази огромна мрежа от LED улични лампи дистанционно, използвайки мобилни и облачни технологии. Това ще бъде технологията Philips CityTouch, съобщиха от холандската компания.

Това, което прави инсталацията в Лос Анджелис особено интересна в случая, е огромният мащаб на LED мрежата в съчетание с факта, че тя се състои от осветителни тела от най-различни производители.

Разнообразието налага използване на технология тип „включваш и работи” за свързване на всички LED тела в мрежата. „Използвайки чип за мобилна комуникация във всяко осветително тяло, всяка улична лампа ще е в състояние да се идентифицира в мрежата веднага”, обясняват от Philips.

Този интелигентен подход не само намалява разходите за програмиране на всяко осветително тяло, но и времето за въвеждане в експлоатация и времето за поддръжка.

Така огромната мрежа от свързани помежду улични осветителни тела със светодиодна технология ще изпращат своите данни към една централна програма. Бюрото по уличното осветление към общината ще може да „има ясна картина на цялата система за осветление на целия град – на върха на пръстите си, с нагледни карти, графики и диаграми”, казва Ед Ебрахимиан, директор на Бюрото.

„Съчетанието от LED технология и софтуер за управление ще даде възможност на Бюрото за по-добро управление на активите”. Освен това службата ще може да контролира по-добре осветеността в различните часове на деня и да я регулира в зависимост от нуждите на всеки конкретен квартал или улица.

Коментари по темата: „Облакът обхваща и LED осветлението”

добавете коментар...

  1. Ivak

    Много добре ще звучи на всяка led лампа по една видео камера за наблюдение. На там вървят нещата 🙂

Коментар