LinkedIn купува фирма за онлайн обучения

Придобиването на компанията Lynda.com ще подсили бизнеса на LinkedIn с посредничество при наемане на работа

Придобиването на компанията Lynda.com ще подсили бизнеса на LinkedIn с посредничество при наемане на работа

Бизнес-ориентираната социална мрежа LinkedIn ще придобие частната компания за онлайн образование Lynda.com чрез сделка на стойност 1,5 милиарда щатски долара.

Lynda.com предлага курсове по различни езици, насочени към подобряване на бизнес-, технологичните и творческите умения. Таксите за записване за уеб-базираните курсове варират между 250 и 375 долара на година, според собствената им интернет страница.

Благодарение на интегрирането на Lynda.com и LinkedIn, потребителите ще знаят какви умения са необходими за вакантните работни места в техните предпочитани градове и райони, обясни Райън Рослански, мениджър по съдържанието в LinkedIn.

Очаква се LinkedIn да плати около 52% от стойността на сделката в брой, а останалите 48% ще придобие чрез акции, съобщават от компанията пред Ройтерс.

Придобиването ще подсили бизнеса на LinkedIn с посредничество при наемане на работа, който бележи по около 50% ръст на приходите през всяко от последните три тримесечия. Принос за това има и бързото разрастване на компанията на международни пазари като Китай.

Коментар