VeloGuide платформа улеснява колоездачите

Съвместен проект на Майкрософт България и Indigo Verge ще улесни любителите на колоезденето в градска среда. Уеб-базираната платформа VeloGuide.bg цели създаване на по-добри условия и информираност за придвижване с велосипед в столицата.

В платформата VeloGuide потребителите могат лесно и сами да добавят информация за вело-маршрути, изминати от тях самите

В платформата VeloGuide потребителите могат лесно и сами да добавят информация за вело-маршрути, изминати от тях самите

Платформата обединява вело-алеи и маршрути, паркинги, магазини и сервизи за колелета в района на столицата. Потребителите могат лесно и сами да добавят информация за вело-маршрути, изминати от тях самите.

На страницата на VeloGuide.bg има и наръчник за вело-безопасност, както и съвети от велосипедисти. Създателите на сайта смятат, че освен здравословно забавление и бърз начин за придвижване в града, колоезденето е участие в цялостното движение и трябва да бъде отговорно.

„Тази платформа комбинира в себе си информация за вело-, както и за пешеходни алеи и маршрути. На VeloGuide.bg може лесно и бързо да се видят паркинги, магазини и сервизи за любителите на колоезденето. Предвидили сме възможност потребителите сами да допълват съществуващите места с нови, както и да споделят лесно своите коментари и впечатления във Facebook”, каза Венцислав Попов, мениджър „Платформи за разработка” към Майкрософт България.

Компанията си партнира с Indigo Verge, чиято експертиза е била особено полезна в процеса на обсъждане и развиване на цялостната концепция на VeloGuide.bg. От екипа на Indigo Verge признават на свой ред, че са подходили с много специално отношение към проекта, защото голяма част от тях самите ползват велосипед за придвижване в града и извън него.

„В цялата страна има изградени страхотни вело-маршрути, но информацията за тях е пръсната из форуми и блогове. На VeloGuide.bg всеки може да добави лесно информация за вело-маршрут, изминат от самия него. Надяваме се, че по този начин ще успеем да изградим едно централизирано място, където всеки почитател на велосипедния туризъм и транспорт ще намери търсената информация и ще черпи идеи за следващи вело-дестинации”, заявиха от Indigo Verge.

Коментари по темата: „VeloGuide платформа улеснява колоездачите”

добавете коментар...

  1. Lubomir

    Остава и столична община да построи обещаните преди много години вело алеи. Само се говори за тях, а изпълнението куца. Изградените алеи са вече с разрушени настилки и не стават за каране… Иначе евала за идеята.

    Майкрософт БГ ги разбирам, около техния офис няма място за паркиране и явно са станали страстни колоездачи(след като нямат друг начин да стигнат до офиса си).

  2. Anonymous

    Добре измислено само трябва и други градове да направят така и във Пловдив като стане и ще е приказка 😉

Коментар