Безплатно внедряване на Office 365 за МСП

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и изпълнителният директор на Майкрософт България Петър Иванов дадоха старт на програма „Модерният бизнес”

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и изпълнителният директор на Майкрософт България Петър Иванов дадоха старт на програма „Модерният бизнес”

Програма „Модерният бизнес” ще даде възможност на малки и средни предприятия да се възползват от безплатно внедряване на Office 365, обучение на служителите и консултации за ИТ екипите за ефективно използване на пакета от услуги.

„Модерният бизнес” е проект на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП) и Майкрософт България, стана ясно на пресконференция днес. В рамките на програмата партньорите ще осигурят достъп на МСП до специализирани бизнес обучения и лекции в подкрепа конкурентоспособността и бизнес планирането.

С помощта на Office365 служителите ще имат достъп навсякъде до документите, върху които работят, както и до имейл сървър от бизнес клас и място за съхранение на данни.

ИАНМСП и Майкрософт България ще направят серия от срещи с представители на бизнеса в няколко града, за да ги запознаят с програмата. В частност, такива срещи ще има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе.

МСП ще могат да заявят интерес към програмата чрез сайта на ИАНМСП или този на програмата – www.moderenbiznes.bg – до 30 юни тази година. След като оставят контактите си, те ще получат персонализирано предложение спрямо нуждите си, както и списък с партньори, които работят по програмата.

„Развитието на съвременния бизнес несъмнено е свързано с онлайн комуникациите. Бизнесът реално не може да съществува без ИТ решенията и формирането на модерна инфраструктура. Тази закономерност започва да се проявява първо в големите компании, но все повече и по-разумно се установява и в малките и средни предприятия”, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Коментари по темата: „Безплатно внедряване на Office 365 за МСП”

добавете коментар...

  1. Бай Муня

    Какво внедряване толкова има да правят?

    Да не би да му правят кирилизация както беше едно време със старите уиндоуси.

    Office 365 е софтуер като услуга, уеб базирано, не се инсталира, съхраняването на файловете и документите е на сървъри на Microsoft, достъп, писане, редактиране всичко е дистанционно.

    Какво има да внедряват – всичко са го предвидили като за хора секретарки и бизнеснеми от малки и средно големи фирми, които са почти без никаква компютърна грамотност.

    Безплатно няма както и безплатен обяд – подлъгват хората само и само да се хванат на хорото и после нема безплатно пускане. 🙂

  2. aman

    Безплатно внедряваНе на Office 365 за МСП

  3. Док

    Много далновидно стратегическо решение – държава да зависи само от един единствен доставчик на услуга.

    На част от европейците (Германия, Франция, Италия) отдавна им е дошъл акъла да не ползуват продуктите на Microsoft в държавните администрации. Има отворени стандарти като ODF, LibreOffice пакет, предлаган също като уеб услуга.

    В Европейския съюз има обсъждане за решение задължително да се ползват само отворени стандарти за офис документи.

    Обаче ние в нашата държава като сме аборигени, туземци, африканци имаме си и корумпирани бай Ганьовци – ще си плащаме милиони за Microsoft – безплатен обяд НЯМА.

    Това е извращение за подкрепа на конкурентоспособността – подкрепата реално е 100% монополизъм.

  4. ти

    “аз”, и ти не си прав. ” внедряването/миграцията” също е услуга. 🙂

  5. аз

    оправете си заглавието, безплатно е внедряването/миграцията.
    услугата си се плаща.

Коментар