Мнемоника обяви програма за киберсигурност на малкия и среден бизнес

„Вярваме, че всеки бизнес заслужава да развива основната си дейност с усещане за спокойствие и защита във виртуалното пространство”, казва Вихрен Славчев (снимка: Мнемоника)

Доставчикът на решения за информационна сиурност и регулаторна съвместимост Мнемоника стартира инициатива за повишаване киберсигурността на компаниите, получили финансиране по европрограмите за периода 2021-2027 г.

В България малките и средни предприятия допринасят за 75,7% от общата заетост и за 65,3% от добавената стойност в икономиката. Но те ежедневно се сблъскват с редица ИТ предизвикателства, които често затрудняват работата им. Сред тях са устройства, които работят бавно, „забиващи” програми, съобщения за ъпдейти на различни приложения, имейли и сайтове, подканящи да се кликва на съмнителни линкове.

Остарелите и неподдържани системи, както и липсата на ефективна защита за мрежата и устройствата, са предпоставки за забавяне на работния процес и излагат потребителите на риск от загуба на информацията, с която работят. Пробивът в компютърните  системи може да доведе до загуба на чувствителни данни, финансови загуби, лоша репутация пред настоящи и бъдещи клиенти, както и до съдебни дела и законодателни санкции.

Една от най-важните цели, заложени по европрограмите за периода 2021-2027 г., е цифровизацията на бизнеса. За постигане на тази цел компаниите, получили финансиране, трябва да предприемат активна дейност по внедряване на цифрови технологии, софтуер, цифрови приложения и прилагане на подходящи процеси за киберсигурност и поверителност на данните.

Сред организациите, които вече са проявили интерес към партньорство с Мнемоника в рамките на новата програма, са такива от секторите финанси, застраховане, производствени предприятия и компании в сферата на услугите. Екипът на Мнемоника е сертифициран по редица стандарти, които гарантират в максимална степен сигурността на информацията, подчертаха от ИТ доставчика.

„Дългогодишната експертиза, която специалистите ни са придобили в сферата на информационните технологии и киберсигурността, ни позволява да подхождаме с разбиране към всеки проблем и да предложим най-подходящото индивидуално решение”, сподели Вихрен Славчев, изпълнителен директор и съосновател на Мнемоника.

Коментар