Димитър Петков става главен оперативен директор на Телерик Академия

„Образователната система в цял свят е на ръба на голяма трансформация”, казва Димитър Петков, главен оперативен директор на Телерик Академия
(снимка: Телерик Академия)

Димитър Петков поема позицията на главен оперативен директор (COO) в образователната институция Телерик Академия. Той има над 17 години опит в сферата на финансите и развитието на бизнес операции на компании от финансовия, застрахователния и бързооборотния сектор и ще играе ключова роля в развитието на Академията.

Въвеждането на новата роля на COO е вследствие бързото развитие на Телерик Академия след отделянето ѝ като самостоятелна компания през 2017 г., фокусът ѝ върху разширяване на портфолиото от услуги и продукти и върху предстоящото ѝ глобално развитие.

С нарастващата нужда от преквалификация и надграждане на уменията в България и в световен план, Димитър ще работи за оптимизиране на процесите и стратегическото планиране на следващия етап в развитието на Академията.

„Навлизането в нов, още по-амбициозен етап в историята на Телерик Академия, изисква не само скалиране на екипа ни, но и надграждането му с ключови роли с поглед върху дългосрочната визия на компанията ни, мащабирането на всички процеси и разширяване на фокуса ни”, коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

Тя вярва, че трейнинг продуктите, които компанията предлага от години на пазара у нас, ще имат същия успех и извън България. „Имаме нужния опит и екип, за да развием и изведем обученията ни до следващото ниво в сфера, която предстои да бъде напълно променена. Сигурна съм, че в позицията на главен оперативен директор Димитър ще ни помогне да сме по-фокусирани и още по-успешни”, допълни Александра.

През 2022 година Академията продължи възходящата линия на развитие с ръст на приходите с 22% и 315% увеличение на печалбата спрямо предходната година, кандидатите за обученията нарастнаха с 35%, а партньорите в обученията Alpha за ИТ кариерен старт и Upskill за надграждане на уменията – с 15%, достигайки над 230 компании. Ръстът е на фона на вече 552% увеличение на приходите на компанията за първите години от отделянето ѝ (2017-2021 година).

Димитър Петков се присъединява към Телерик Академия през 2021 година като финансов бизнес партньор. Сега, в ролята на главен оперативен директор, той ще отговаря за процесите в компанията и управлението на ключови звена за развитието и растежа на Академията, в които предстои да се включат още кадри. На новата си позиция Димитър ще ръководи отделите по Бизнес развитие, Продажби, Customer Success, Финанси, Администрация и Право.

„Образователната система в цял свят е на ръба на голяма трансформация. Критериите за старт и развитие на кариера все повече се променят и ученето вече няма крайна точка за качественото професионалното развитие на всеки. Убеден съм, че Телерик Академияе уникално позиционирана и моята задача е да продължим еволюцията на обученията, за да сме винаги една крачка напред”, сподели Димитър Петков.

Обученията в Телерик Академия са холистични с фокус върху практиката и пълната трансформация в живота на хората. През 2022 година 80% от завършилите 6-месечните програми за ИТ кариерен старт Alpha, които търсят активно работа, започват такава в рамките на 2-3 месеца, а останалите следват в рамките на до 6-8 месеца, подчертаха от Академията.

Коментар