Leica X-U – издържа под вода, на удари и в замърсена среда

На външен вид Leica X-U се отличава от останалите устройства на производителя най-вече с масивния си корпус

На външен вид Leica X-U се различава от останалите устройства на производителя най-вече с масивния си корпус

Нова фотокамера с марката Leica се отличава с високата си устойчивост на различни външни въздейстия. Leica X-U може да работи под вода, издържа на удари и замърсяване.

На външен вид Leica X-U се отличава от останалите устройства на производителя най-вече с масивния си корпус, макар и да запазва характерния за марката стил. Като параметри моделът е близък до Leica T – вместо класически визьор камерата предлага 3-инчов LСD дисплей.

Вместо класически визьор фотокамерата Leica X-U предлага 3-инчов LСD дисплей

Вместо класически визьор фотокамерата Leica X-U предлага 3-инчов LСD дисплей

В основата на Leica X-U лежи 16,5-мегапикселов CMOS сензор APS-C, който работи в тандем с обектив Leica Summilux с фокусно разстояние 23 мм и диафрагма f/1,7. Камерата записва видео с максимална резолюция 1080p при 30 кадъра в секунда.

Херметически затвореният корпус възпрепятства попадането на прах и влага вътре в камерата. Нещо повече, производителят твърди, че X-U може да работи дори в условия на по-ниски температури, в сравнение с останалите модели.

Leica X-U стъпва на 16,5-мегапикселов CMOS сензор APS-C, който работи в тандем с обектив Leica Summilux

Leica X-U стъпва на 16,5-мегапикселов CMOS сензор APS-C, който работи в тандем с обектив Leica Summilux

В допълнение, камерата остава здрава при падане от височина от 1,2 метра, благодарение на специалната защита на корпуса. Твърди се, че Leica X-U устоява и под вода на дълбочина до 15 метра.

Цената на Leica X-U е респектираща – камерата струва 2950 долара. Ентусиастите ще могат да си поръчват модела от края на месеца във фирмените магазини на производителя.

Коментар