Лента за фотоапарати спасява камерите на велосипедисти

Когато човек кара колелото си, камерата да стои отзад, на гърба, в безопасност
(снимка: Emily Cheng (@alpinemily) / Kickstarter)

Доста е трудно човек да носи под ръка своя DSLR, докато кара велосипед. Лентата за камера Makers in Motion е създадена да помогне: тя държи камерата надалеч от пътя при каране, но позволява лесното хващане на фотоапарата при нужда.

Проектирана от малък екип от предприемачи от Сан Франциско, лентата Makers in Motion е изработена от синтетичен материал и има бързо освобождаваща се магнитна закопчалка отпред. Състои се от една основна секция над рамото – към която е прикрепена камерата – заедно с вторична секция, която минава отзад напред, под ръката на колоездача.

Когато човек кара колелото си, основната секция се завърта назад, така че камерата да стои отзад, на гърба, в безопасност, отбелязва NewAtlas. Вторичната прикрепва основната лента, образувайки триточков колан, който държи всичко неподвижно. Така камерата няма да се люлее напред-назад и да се удря в кормилото.

Лентата Makers in Motion е изработена от синтетичен материал и има магнитна закопчалка
 (снимка: Kickstarter)

Дойде ли време за спиране и снимка, вторичната секция се освобождава с една ръка, което мигновено освобождава и основната лента – тя се завърта напред и камерата идва право в ръката.

Звучи много удобно и практично – като всяко нещо, родено от изобретателни умове в отговор на ежедневни несгоди. Лошата новина е, че все още не се произвежда и продава – Makers in Motion е обект на кампания в Kickstarter, където търси обществено финансиране.

Коментари по темата: „Лента за фотоапарати спасява камерите на велосипедисти”

добавете коментар...

  1. haha

    Тъпо!

Коментар