LUMIX GH6 – нов флагмански фотоапарат от Panasonic

GH6 комбинира високоскоростен заснемащ сензор и процесор за обработка на образите Venus Engine
(снимка: CC0 Public Domain)

Panasonic разработва фотоапарат LUMIX GH6, който комбинира нов Micro Four Thirds сензор и нов процесор за обработка на образите. Този водещ модел в серията LUMIX G ще бъде представен на световните пазари до края на 2021 г., съобщиха от компанията.

H6 е флагманът на серията LUMIX G и най-новият модел от линията GH, която е известна със своята мобилност и иновативни видео възможности. Комбинирайки високоскоростен заснемащ сензор и процесор за обработка на образите Venus Engine, новият GH6 постига видеоизразителност от ново поколение, заявиха от компанията.

Моделът поддържа 4:2:2 10-bit DCI 4K/60p запис и може да записва видео неограничено, когато се използва при сертифицираната работна температура. Фотоапаратът е достатъчно надежден, за да записва непрекъснато, колкото е необходимо, подчертават от компанията.

GH6 също така може да записва 10-bit 4K 120p HFR (High Frame Rate) и VFR (Variable Frame Rate) за видео със забавен/ускорен каданс с висока резолюция. Нещо повече, GH6 записва 10-bit 5.7K 60p видео, като се възползва изцяло от предимствата на новоразработения Micro Four Thirds сензор.

Съчетавайки различни режими на запис и помощни функции за снимане, GH6 дава възможност за хибридно заснемане на снимки/видео за различни цели, включително филми, музикални видеоклипове, документални филми и кратки клипове за социални медии, за да отговори на творческите нужди на потребителите.

Освен с този фотоапарат, продуктовата гама на серията G ще бъде разширена и с нов сменяем обектив, LEICA DG 25-50mm F1.7, който също е в процес на разработка. Той ще покрива фокусни разстояния от 10 mm до 50 mm (приравнено към 35 mm фотоапарат: 20-100 mm), заедно с обектива LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025), който вече се предлага на пазара и е високо оценен от потребителите.

Тези два обектива имат еднаква бленда, качество на образа, форма и органи за управление, така че потребителите ще могат лесно да заснемат уникални образи, като използват двата обектива с минимални усилия в работния процес.

Коментар