LUMIX S-R70300 – нов обектив за впечатляващи снимки и видео

LUMIX S-R70300 дава възможност за макро фотография и видеозаснемане с половин реален размер
(снимка: Panasonic)

Panasonic обяви нов сменяем варио телеобектив за серията пълноформатни цифрови безогледални фотоапарати със сменяема оптика LUMIX S. Моделът LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (LUMIX S-R70300), базиран на монтажната система L-Mount, постига изключително качество на образа в целия обхват на кадъра, което дава възможност за заснемане на впечатляващи снимки и видеоклипове.

Серията LUMIX S включва фотоапарати и обективи за най-взискателните създатели на съдържание, подчертаха от Panasonic. Новият варио телеобектив осигурява високоскоростен и високопрецизен автофокус и Dual I.S. стабилизатор на образа за широк спектър от ситуации на снимане, включително спорт, животни, портрети, самолети и превозни средства.

Оптималната конфигурация от 17 оптични елемента в 11 групи съдържа една UED (Ultra Extra-low Dispersion) леща, две ED (Extra-low Dispersion) лещи и една UHR (Ultra-High Refractive Index) леща за ефективно намаляване на надлъжната хроматична аберация при телефото снимки и хроматичната аберация на увеличението при широкоъгълни снимки. По-специално, с използването на UHR леща се постига равномерно качество на образа от центъра до периферията на кадъра и същевременно ефективно намаляване на размерите на обектива.

С невероятното си минимално разстояние на фокусиране от 0.54m, LUMIX S-R70300 постига максимално увеличение от 0.5x (при 300mm), с което дава възможност за реализиране на макро фотография и видеозаснемане с половин реален размер (half life-size). Кръглата ирисова диафрагма с 11 ламела осигурява красив боке ефект в целия диапазон на вариото.

Новият варио телеобектив за LUMIX S съдържа 17 оптични елемента в 11 групи
(снимка: Panasonic)

Комбинирайки O.I.S. (оптичен стабилизатор на образа) на обектива и Body I.S. (стабилизатор на образа в тялото) на фотоапаратите LUMIX S, двойният стабилизатор на образа Dual I.S. ефективно компенсира заклащането на ръката, което дава възможност за намаляване на скоростта на затвора с 5.5 стопа. Високата скорост на комуникация между сензора и обектива с максимум 480 кадъра в секунда позволява реализирането на високоскоростен и високопрецизен автофокус.

Въпреки всички тези характеристики, LUMIX S-R70300 е компактен и лек и се отличава с много добра преносимост. Здравата конструкция, устойчива на прах/водни пръски, позволява използване на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса.

В допълнение, флуорното покритие на предния елемент отблъсква водата и мазнините, с което ефективно предотвратява полепването им. Диаметърът на резбата за филтри е 77 mm.

Всички обективи от серията LUMIX S имат изразително превъзходство по отношение на видеозаписа. Те използват механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане, което е характерен проблем при сменяемите обективи, предназначени за статични снимки. Освен това, изместването на фокуса при зумиране е сведено до минимум, така че обектът винаги е на фокус, което дава възможност за заснемане на професионални видео кадри.

В процес на разработване са и нови обективи L-Mount, сред които още три F1.8 обектива с широка бленда, за по-нататъшно разширяване на продуктовата гама на обективите LUMIX S.

LUMIX S-R70300 е продукт, категоризиран за програмата LUMIX PRO. Тя е създадена за поддържка на потребителите на LUMIX посредством набор от преимущества, достъпни за членове на програмата не само в техните собствени страни, но и в страните, които посещават по работа.

Коментар