Bosch и Microsoft ще правят платформа за автомобили

Собствениците на електромобили ще получат удобства, характерни за смартфоните
(снимка: CC0 Public Domain)

Bosch ще работи съвместно с Microsoft по създаване на софтуерна платформа за превозни средства, според официално съобщение. С това и двете компании се надяват да подобрят позициите си на бързо развиващия се пазар на електрически коли и безпилотни превозни средства.

Използвайки облачна технология, софтуерната платформа ще гарантира, че управляващите устройства и компютрите на превозните средства ще могат да имат необходимия им софтуер през целия си живот, отбелязва Ройтерс.

Технологията е базирана на Microsoft Azure и включва софтуерни модули на Bosch. Двете фирми планират да използват софтуерната платформа в прототипи на превозни средства до края на 2021 година.

„По този начин създаваме условия безжичните актуализации да работят също толкова гладко и удобно на превозните средства, колкото и на смартфоните“, каза управляващият директор на Bosch Маркус Хайн.

Миналата седмица германският производител на автомобили Volkswagen обяви подобно сътрудничество с Microsoft. Проектът предвижда автопроизводителят да използва облачните услуги на Microsoft, за да рационализира усилията си за разработка на софтуер за самоуправляващи се автомобили.

Коментари по темата: „Bosch и Microsoft ще правят платформа за автомобили”

добавете коментар...

  1. Lordoff

    Хаха, двете ми “любими” компании… ти да видиш…

Коментар