Дрон изпълни успешна мисия в Иганово

Дроновете се използват все по-често при аварии и критични ситуации, опасни за хората

Дроновете се използват все по-често при аварии и критични ситуации, опасни за хората

На мястото на взрива на производствената площадка на ВМЗ в с. Иганово няма повече пожари, показват снимки от безмоторен самолет на Министерство на отбраната.

От огледа на дрона става ясно, че западната част, около една пета от сградата, в която се намира производственият цех 835, е унищожена. Имало е два големи взрива, а след тях и 22 последващи, последният от които около 12,30 часа.

Експертите ще могат да влязат на мястото едва след като се гарантира тяхната сигурност, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от БТА.

В рамките на по-малко от месец във ВМЗ станаха два сериозни инцидента. По този начин се спира производственият процес и заводът губи, коментира заместник-министърът на икономиката Любен Петров, като отхвърли версиите за умисъл.

Около 7,10 часа днес в цех на ВМЗ – Сопот, в с. Иганово избухнаха взривове, последвани от пожар. Пострадали няма. Това е вторият взрив там – след 21 март 2015 г.

Коментари по темата: „Дрон изпълни успешна мисия в Иганово”

добавете коментар...

  1. утопист

    Учуден съм каква е мотивацията на този зам.-министър да отхвърли точно версията за умисъл,а не примерно за изтърван фас от преминаваща нисколетяща чиния на марсианци(примерно).

  2. 123

    И то “безмоторен самолет”.

  3. Rado

    Защо лъжете хората, че дрон на МО е изпълнил успешно задачата. Бяха моделисти от Пловдив. А военните им завиждаха.

Коментар