ИТ компания се нуждае от 500 специалисти в Бургас

Ръководството на „Съдърланд Глобал Сървисиз – България” обсъди с кмета на Бургас Димитър Николов възможности за разширение на дейността си в града

Ръководството на „Съдърланд Глобал Сървисиз – България” обсъди с кмета на Бургас Димитър Николов възможности за разширение на дейността си в града (снимка: Община Бургас)

„Съдърланд Глобал Сървисиз – България” е готова да наеме през август тази година 500 специалисти за офиса си в Бургас, стана ясно днес на среща на висшето ръководство на ИТ компанията с кмета на града Димитър Николов, съобщиха от Община Бургас.

Миналата година „Съдърланд” откри свой офис в града и към днешна дата осигурява заетост на 110 души. „Бургаският офис се справя отлично и започваме разширението му. През август ще имаме готовност да наемем още 500 души, които владеят английски и немски”, заяви Сатиш Рамачандран – мениджър „Бизнес развитие”.

На срещата с кмета се обсъдени и варианти за  осигуряване на сезонна заетост през зимните месеци за работещите в сферата на туризма.

Според управителя на местния офис на „Съдърланд”, въпреки добрата локация, изградената инфраструктура и съдействието, което оказва Община Бургас, основното предизвикателство пред компанията е намирането на квалифицирана работна ръка и офис площи от висок клас, които да удовлетворят нуждите на бизнеса.

„Ако продължавате да срещате затруднения с намирането на подходящи площи, сме готови да търсим финансиране за изграждане на нови офис сгради. Използвайте стратегическото разположение на Бургас като мост между Запада и Изтока, където в момента е бумът в развитието на високите технологии”, заяви от своя страна кметът Николов.

Община Бургас продължава да работи активно за привличане на фирми, предоставящи аутсорсинг на бизнес процеси, както и такива, предоставящи ИТ инженерингови услуги. По препоръка на Българската аутсорсинг асоциация е изготвено маркетингово проучване за потенциала на Бургас като ИТ център, което Общината предоставя на всички заинтересовани.

Освен „Съдърланд” в града вече работят подразделения на „Мусала Софт” и „Технологика”, има заявен предварителен интерес и от други големи компании.

„Готови сме да бъдем координатор и свързващо звено между фирмите и нашите университети и училища. На тях това ще даде перспектива и подготвени кадри, а на Бургас ще даде възможност за реализация на младежите и работни места”, допълни кметът Николов.

Коментари по темата: „ИТ компания се нуждае от 500 специалисти в Бургас”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Поредния кол център ?! Не благодаря

    Хидете си в индия , там говорят всички езици 🙂

  2. георги

    Има ли въздрастови ограничения за започване на работа

  3. георги

    Има ли въздрастови ограничения за започване на работа.

  4. георги

    Има ли въздрастови ограничения.

  5. Джава

    Освен е Мол Галериа каде имат офиси Съдърлант в Бургас?

  6. пандорка

    Търся мнения за въпросния работодател Съдърланд от служители работещи в Бургас. Моля някои от тези вече 110 работещи служители да изрази мнение относно условията на труд: атмосфера на работа, тренинги, HR, заплащане, възможности за развитие и т.н. Изжетох всички страници в БГ работодател и разбрах за всички проблеми в офиса в София. Моля за мнение за офиса в Бургас! Благодаря!

  7. пу

    измекярииии марш!

  8. духайте

    ГО

  9. Йордан

    “какво значи, че ако предлагат заплати като тези в София не би трябвало да имат проблем с намирането на кадри. Кадрите трябва да отговарят на определени изисквания и мога да те уверя че голяма част от кадрите в Бургас и Варна не заслужават и 1/2 от заплатите в София…”

    Друга ми беше идеята – ако предлагат софийски заплати, то спокойно могат да привлекат доста хора от София. Защото хем в Бургас е по-евтино, хем морето ми е на две крачки от офиса. А скоро идва лято и е голям кеф да се цопнеш за час-два в морето преди да идеш на работа 😉

  10. XxX

    Изнесли са се в Бургас, за да им е по-евтино от София, това е ясно на всички. В Съдърланд на първите нива на съппорт са основно triage. Търсях хора с език (най-различни езици), а компютърните умения са на второ място (с обща компютърна грамотност повечето ще се справят).

  11. уруд

    Страшни измекяри не се лъжете да работите за тези глупаци.

  12. Програмист

    за мишки не работим

  13. Лора

    Никакви ИТ специалисти не се търсят. Съдерланд търсят телефонисти с немски, аглийски и руски. Кметът направи призив към учениците от езиковите гимназии, вместо да работят като сервитьои лятото, да се хванат при тях. Заплатите са по 1000 лв, така че статията е написана много некомпетентно.

  14. &

    Q: “Така и не разбрах какви точно специалисти търсят, …”

    A: “Бизнесът търси кадри с хибридни умения”

  15. Lubomir

    Добре е общината да помага не на големи фирми, а на малките. На тези които наистина имат нужда от помощ. Големите имат достатъчно пари за да се оправят сами. Освен това, утре като им стане скъпо Съдърланд ще си затворят офиса и приключват. Докато 100 малки фирми от 5 човека няма да си затворят офисите, дори ще растат! Винаги се помага на големите фирми, а за малкия бизнес никой не мисли!

  16. до Йордан

    какво значи, че ако предлагат заплати като тези в София не би трябвало да имат проблем с намирането на кадри. Кадрите трябва да отговарят на определени изисквания и мога да те уверя че голяма част от кадрите в Бургас и Варна не заслужават и 1/2 от заплатите в София…

  17. Йордан

    Така и не разбрах какви точно специалисти търсят, но ако предлагат сравними заплати с тези в София не би трябвало да имат проблем с намирането на кадри.

Коментар