Иновативна бутилка на „Банкя” намалява отпадъците

Новата бутилка от 0,5 литра е с 15% по-лека, а специалният дизайн позволява по-лесното й свиване и намаляване на обема след употреба

Новата бутилка е с 15% по-лека и се свива по-лесно след употреба

Минералната вода „Банкя” в опаковки от 0,5 и 1,5 л ще се предлага на българския пазар в иновативна „twist” бутилка, която намалява отпадъците, съобщиха от производителя.

Новата бутилка от 0,5 литра е с 15% по-лека, а специалният дизайн позволява по-лесното й свиване и намаляване на обема след употреба. Тези две подобрения значително ще спестят място в контейнерите за рециклиране, а също и енергия и гориво, нужни за транспортирането на отпадъците.

Самият дизайн на бутилката подканва потребителите само с едно движение да дадат своя принос за опазването на природата. Намалено е количеството пластмаса, а в при производството на бутилката се използват 30% растителни материали след въвеждане на PlantBottle технологията през 2013 г.

От компанията твърдят, че за две години технологията Plant Bottle е намалила емисиите на CO2 с над 580 тона, които се равняват на количеството варели петрол, необходими на един средностатистически европейски автомобил за изминаването на над 4 600 000 км.

Коментари по темата: „Иновативна бутилка на „Банкя” намалява отпадъците”

добавете коментар...

 1. Да

  Колкото и да я мачкат, водата им е отвратителна… единствената която откзвам дори да няма друга в заведенията.

 2. Краси

  🙂 но-смачкана не я прави по-лека

 3. light bankia

  Щом е по-лека значи са по-малко 🙂

 4. Краси

  Само не разбирам как свита бутилка намаялва отпадаците. Ясно е, по-лека бутилка – по-малко отпадаци, но по-смачкана ….

 5. ah

  The world will never be the same …

Коментар