Двама наши учители са сред най-иновативните в света

Димитрина Тодорова преподава информационни технологии в Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бурга

Димитрина Тодорова преподава информационни технологии в Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бурга

Двама български преподаватели ще се присъединят към 300 иновативни учители на Microsoft (Innovative Educators) и ученици-посланици от цял свят в събитието „E2 Global Educator Exchange”, което ще се проведе в края на месеца в централата на софтуерната компания в Редмънд, щата Вашингтон.

Ангел Ангелов е учител по информационни технологии в СОУ „Сава Доброплодни” в Шумен, а Димитрина Тодорова преподава информационни технологии в Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Те са сред най-иновативните учители в света, избрани да присъстват на събитието, както и да си сътрудничат, да създават и обменят опит с колегите си за интегриране на технологиите и образованието.

Ангел и Димитрина получават статут на MIE експерт през 2014 г. Избрани са заради способността си да използват технологиите ефективно в класната стая и да подпомагат учениците да развият така важните за 21-ви век ИТ умения. Двамата учители демонстрират също отлични постижения при създаване и използване на трансформационни учебни среди, уточниха от Microsoft България.

Ангел Ангелов е учител по информационни технологии в СОУ „Сава Доброплодни” в Шумен

Ангел Ангелов е учител по информационни технологии в СОУ „Сава Доброплодни” в Шумен

Основен фокус на Ангел Ангелов в неговата дългогодишна преподавателска практика е ученето чрез действие – акцентът се поставя повече върху процеса, отколкото върху резултата. Целта е учениците да могат самостоятелно да овладяват знания, да решават проблеми, да се справят в нови ситуации.

Димитрина Тодорова акцентира върху интегрирането на многообразните технологии, съществуващи в училище, и обединяването им в едно цяло за ползата на пълноценното съвременно обучение по всяко време и от всяко място.

„E2 Global Educator Exchange” е част от инициативата „Microsoft в образованието”, която предлага поредица програми за професионално развитие, целящи да преодолеят разликите между технологичните умения и иновативното преподаване. Програмите не се ограничават с традиционното софтуерно обучение, а осигуряват платформа, която подпомага обучението на учителите и училищното ръководство с различни нива на квалификация.

От 2003 година досега Microsoft е обучила чрез тези програми над 10 милиона учители и е достигнала до повече от 200 милиона ученици по целия свят, подчертаха от компанията.

Коментари по темата: „Двама наши учители са сред най-иновативните в света”

добавете коментар...

  1. Рени

    Не може с 250Евра да задържите добри учители!

Коментар