Huawei P8 – прави възможно рисуването със светлина

„Целта на Huawei P8 е да се превърне в най-удобния за потребителите смартфон в световен мащаб”, заяви Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group

„Целта на Huawei P8 е да се превърне в най-удобния за потребителите смартфон в световен мащаб”, заяви Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group

„Революционен смартфон”, който прави възможно рисуването със светлина, бе представен днес от китайския гигант Huawei в легендарния Олд Билингсгейт – средище на изкуството и модата в Лондон.

Дизайнът на Huawei P8 черпи вдъхновение от литературната традиция, като съчетава елементи от древни ръкописи, средновековни книги и есенцията на слънчевата светлина в стъклописите на библиотечните прозорци. Детайлите предизвикват асоциация със страниците и твърдите корици на традиционните книги.

Телефонът има монолитен алуминиев корпус и майсторски изработена диамантена текстура на метала. Ще се предлага в четири цвята: сребърно, златно, черно и сиво (в България ще е наличен в златно и сиво).

Следвайки минималистичния дизайн на предишните поколения от P-серията, Huawei P8 свързва 1,5-мм тънка пластмасова лента с един от най-големите досега екрани. Телефонът е тънък едва 6,4 мм и работи безпроблемно с 4G мрежа, там където услугата е достъпна.

Трислойният дизайн, наподобяващ хриле на акула, повишава надеждността и здравината на устройството, а новият осемядрен 64-битов чипсет Kirin 930 увеличава производителността приблизително с 20%, в сравнение с други телефони с подобни нива на издръжливост на батерията, посочват от компанията. Задният панел на корпуса е произведен от метал, което осигурява голяма здравина.

Huawei P8 има монолитен алуминиев корпус и майсторски изработена диамантена текстура на метала

Huawei P8 има монолитен алуминиев корпус и майсторски изработена диамантена текстура на метала

Huawei P8 има сензорен екран с „революционни възможности”, по думите на компанията, а използването му от потребителите е напълно естествено. Двойното потупване на дисплея прави скрийншот на екрана, а изписването на кръг бързо селектира съдържание. В допълнение, опцията за гласово търсене дава възможност на потребителите да повикат своите изгубени смартфони, които на свой ред им отговорят чрез говорителя, за да бъдат намерени.

P8 идва с батерия 2680mAh, която осигурява време за работа в режим на готовност с около 20% повече от останалите смартфони на пазара, твърди Huawei.

Моделът предлага също иновативни функции, свързани с гласа и звука. В шумна среда потребителите могат да увеличат силата на звука до 58% над нормалното ниво. Във ветровити условия смартфонът може да елиминира 90% от звука на вятъра, когато се използват слушалки с микрофон.

В допълнение, хендсфри режимът поддържа висококачествен звук при разговори в обхват с радиус 2 м, докато вграденият независим аудио декодер позволява да удвоим силата на звука на музиката, запазвайки същото високо качество.

режимът за рисуване със светлина ползва ръчната настройка на затвора на Huawei P8, за да заснеме светлинни следи

Режимът за рисуване със светлина ползва ръчната настройка на затвора на Huawei P8, за да заснеме светлинни следи

За потребителите на 4G устройството предоставя възможност за поставяне на две 4G SIM карти в двата гъвкави слота за карти от всякакъв тип. Веднъж идентифицирал и свързал се с Bluetooth устройство като Huawei TalkBand B2, P8 може да бъде автоматично отключен без въвеждане на парола.

С мрежов роуминг, оптимизиран за 4G, P8 се свързва с роуминг услуги приблизително три пъти по-бързо от средно статистическите телефони, твърди производителят. В допълнение, с опционалния E-ink екран на гърба на телефона металният заден панел може да се превърне в електронна книга за секунди.

P8 залага на комбинация от хардуер, софтуер и патентовани алгоритми за заснемане на красиви фотографии дори и в най-лошите условия по отношение на светлината. Характеристиките включват технология за оптична стабилизация OIS до 1.2°, която елиминира ефекта от треперенето на камерата, така че снимките да са винаги на фокус, както и първия в света четирицветен RGBW сензор, който повишава яркостта с 32% в условия с висок контраст и я редуцира с до 78% в среда с малко светлина.

Независимият снимков процесор от DSLR ниво позволява редуциране на шума при снимане и интелигентно улавя високия контраст в една снимка. Четири професионални режима за качествено заснемане при слабо осветление осигуряват на потребителите достъп до виртуално фото и видео студио.

Например, режимът за рисуване със светлина ползва ръчната настройка на затвора на Huawei P8, за да заснеме светлинни следи. Този режим може да заснеме движещо се виенско колело през нощта, изобразявайки артистично светлината като кръгови ефекти. Потребителите могат да „нарисуват със светлина” свои собствени картини, използвайки малко фенерче в тъмното.

Друга технология, която за пръв път се прилага в Huawei Р8, е възможността за предварителен преглед на крайния резултат при рисуване със светлина.

Режисьорският режим на Huawei P8 е първата за индустрията професионална функция за видео заснемане чрез смартфон. Чрез нея потребителите могат да контролират до три други Android телефона при заснемане на видео сцена от 4 ъгъла едновременно, както и да синхронизират редактирането на клиповете.

Huawei P8 въвежда и нов режим за селфи снимки, който позволява прилагане на предварително зададени настройки за подобряване на снимката.

Устройството ще излезе първоначално в повече от 30 държави. На пазара у нас Huawei Р8 ще се появи след края на месец май, уточниха от компанията. Цената все още не е обявена.

Коментар