Windows 10 ще съживи РС пазара, очаква индустрията

Главният изпълнителен директор на AMD Лиза Су очаква се по-добро второ полугодие за РС индустрията

Главният изпълнителен директор на AMD Лиса Су очаква се по-добро второ полугодие за РС индустрията, в резултат на появата на Windows 10

Пазарът на компютри остава непредсказуем, но излизането на Windows 10 по-късно тази година може да му вдъхне нов живот, заяви главният изпълнителен директор на AMD Лиса Су. Очаква се по-добро второ полугодие за РС индустрията, предава думите й Venture Beat.

Windows 10 ще излезе през лятото в 190 страни по света и на 111 езика. Версията за производители (RTM) се очаква през юни, а масовият дебют на новата ОС ще се състои през август.

В периода между юни и август се очаква на пазара да се появят много нови устройства под управление на Windows 10. Не само Microsoft, но и компаниите от РС индустрията възлагат големи надежди на версия 10 да раздвижи продажбите.

Освен AMD и конкурентът на пазара за процесори Intel също счита платформата Windows 10 за един от главните катализатори за ръст в продажбите на персонални компютри в обозримо бъдеще.

Коментари по темата: „Windows 10 ще съживи РС пазара, очаква индустрията”

добавете коментар...

  1. :D

    В същото време Intel напътствията си за 2015г отбелязват, че очакват спад на PC пазара.

  2. Андроидчо

    Аз лично не вярвам че ще е кои зане какъв бум докато не върнат поддръжката на някои видео карти на интел която във 8.1 я няма а се заменя от техните мс драйвери няма да стане номера
    със налагането на новата ос
    най вероятно ще си остана със win 7

  3. Йордан

    Попринцип Windows 10 уж трябва да е по-лек от Windows 7. Така че всеки компютър, който може да подкара по-старите версии на Windows, би трябвало да няма проблеми с 10-ката. Съответно не би трябвало да си купуваш нов хардуер, освен ако наистина нямаш много излишни пари.

    Отделно че с идването на DirectX 12 и Vulkan би трябвало да се извлекат още 10-20% процента повече производителност от стария графичен хардуер.

  4. Samota

    I kakvo tolkova napraviha ot MS za tozi “nov” Windows – pipnaha coda na Windows 8, stana Win 8.2, posle Win 10, smeniha fonove, kartinki, dobaviha 5-6 novi funkcii i sega shte go prodavat za lydi pari da stiskat ot firmite i xorata

  5. Samota

    Prez lqtoto shte se poqvqt mnogo novi botovo pod ypravlenieto na Windows 10, Microsoft & NSA na USA

Коментар