Canon Selphy CP1000 – компактен фото-принтер

Canon Selphy CP1000 може да печата снимки в различни формати, вкл. върху документи със необходимия размер

Canon Selphy CP1000 може да печата снимки в различни формати, вкл. върху документи със необходимия размер

Нов компактен фотопринтер Canon Selphy CP1000 предлага удобство при отпечатване на снимки у дома, в офиса или по време на път. Моделът използва технология на термична сублимация, която осигурява качество на печат близко до това на фотолабораториите.

Цветна снимка с формат на пощенска картичка се отпечатва за около 47 секунди. Специално покритие защитава разпечатките от капки вода и избледняване в продължение на 100 години при съхранение в албум.

Canon Selphy CP1000 може да печата снимки в различни формати, вкл. пощенска картичка (148х100 мм), кредитна карта (86х54 мм), малък квадрат (50х50 мм). Функцията ID Photo Print позволява отпечатване на фотографии върху документи със необходимия размер.

За икономия на хартия е предвидена възможност за печат на две снимки с еднакви или различни размери на един лист.

Canon Selphy CP1000 предоставя 2,7-инчов дисплей с променящ се ъгъл на наклон

Canon Selphy CP1000 предоставя 2,7-инчов дисплей с променящ се ъгъл на наклон

Моделът разполага с функция за автоматично оптимизиране на изображението чрез технология за разпознаване на типа сцена и лица. Тя открива и коригира недостатъци в изображенията, като регулира яркостта и цвета на кадрите и лицата, намалява нивото на шума и обезпечава оптимална яснота и наситеност.

Canon Selphy CP1000 предоставя 2,7-инчов дисплей с променящ се ъгъл на наклон, четец на карти и USB порт. Устройството може да печата директно от фотокамера чрез технология PictBridge, от компютри, флашки и карти памет по стандарта CF и SD/SDHC/SDXC.

Принтерът има размери 178,0х135,0х60,5 мм и тегло 840 грама. Като опция се предлага батерия, която осигурява енергия за отпечатване на до 36 снимки с размер на пощенска картичка.

Canon Selphy CP1000 се очаква на пазара през юли на цена 110 евро. Допълнителната батерия NB-CP2L струва почти колкото принтера – 100 евро.

Коментар