Игрите за Windows скоро тръгват и на Mac

Това ще стане благодарение на технологията Сайдер
06/08/2006, macblog.ilyan.com
Добра новина за геймърите – очаква се скоро нашествие на игри за Макинтош. Заглавията, които до скоро бяха привилегия само за Windows потребителите, вече ще могат да бъдат достъпни и за
Mac.
Благодарение на новата софтуерна технология Сайдер, програмистите на игри ще могат лесно да ги трансформират за Маc. Сайдер е създаден от ТransGaming Inc. и позволява на гейм програмистите да намалят платформената зависимост на заглавията си с много малко или почти никакви усилия.
Новата технология позволява на Windows игрите да работят на Intel Mac без никакви модификации на оригиналния код. Работи като директно зарежда Windows програма в паметта на Intel Mac и я свързва с оптимизирана версия на Win32 API. Игрите буквално са увити в Сайдер-а и работят на Маc.
Игри, които могат да работят на Intel Mac, ще могат да бъдат пускани и на Linux, благодарение на технологията Cedega на същата фирма.
Тази новина значи, че за в бъдеще програмистите ще поддържат един базов код, докато игрите им работят на различни платформи. Новата технология е насочена към програмистите на игри и техните издатели, а не към крайните потребители.
Обяснявайки нуждата от подобна технология, ТransGaming посочват скорошни анализи, които прогнозират, че Apple ще утрои дела си в пазара на домашни компютри.
 

Коментар