М-Тел пуска бърз Интернет за Prima клиенти

М-Тел пуска бърз Интернет за Prima клиенти
Притежателите на предплатени карти ползват GPRS и EDGE през мобилните си телефони
08/06/2006
Мобилтел вече предлага на всички свои Prima клиенти високоскоростен Интернет и пренос на данни през GPRS и EDGE. Офертата на компанията се нарича Prima GPRS. До този момент достъпна за клиентите на предплатената услуга през GPRS беше единствено услугата MMS.
Скоростта при GPRS е до 84 kbps, а при EDGE – до 236 kbps. Двете технологии работят паралелно в мрежата на М-Тел и потребителите се свързват автоматично към една от тях, в зависимост от модела на мобилния телефон и от покритието. GPRS е достъпен в цялата мрежа на М-Тел, а EDGE – в големите градове, планинските курорти, както и по-големите курорти и населени места по черноморското крайбрежие.
GPRS и EDGE позволяват непрекъсната свързаност с Интернет и ползването на WAP услугите, предлагани от М-Тел. При това се заплаща само реално използвания обем от данни, а не продължителността на сесията. Докато ползват GPRS или EDGE, потребителите могат също така и да провеждат разговори.
За да използват WAP и Интернет през GPRS, клиентите на Prima трябва да имат телефон, поддържащ технологията, да активират GPRS на техните SIM карти и да направят съответните WAP и Интернет настройки. GPRS ще бъде активиран автоматично на всички Prima потребители, които вече са изпращали MMS съобщения. Всички останали трябва сами да активират услугата. Това може да стане и с обаждане на безплатния номер *88.
Цената за ползване на GPRS или EDGE от Prima абонатите е 6 стотинки (с ДДС) за 10 KB. Методът на тарифиране е на килобайт. Цената е еднаква за достъп до WAP и Интернет. Единственото условие клиентите на Prima да ползват услугата е да имат не по-малко от 3 лева в сметката си.

Коментар