Нов софтуер помага на малкия бизнес да разработва лесно сайтове

Нов софтуер помага на малкия бизнес да разработва лесно сайтове
Разширение на популярния продукт Dreamweaver позволява на неспециалисти да създават сайт с модерни уеб стандарти
07/08/2006
Освен свободно достъпни платформи за сайтове, на пазара излизат и комерсиални продукти за разработка, които се отличават с ниска цена и лекота на използване. Те са предназначени за малкия бизнес с по-ограничени бюджети, като позволяват дори на неспециалисти да създават фирмени сайтове със сравнително добри възможности.
Съвсем наскоро на пазара се появи софтуерът Site Assit 3.0, който работи като разширение на популярния продукт Adobe Dreamweaver. Софтуерът е дело на калифорнийската компания WebAssit и идва на цена от 200 долара.
По принцип, разширенията модифицират функциите или добавят нови към приложението, за което са предназначени. В случая, Site Assist дава възможност на потребители без задълбочени технически познания лесно да създават сайтове с модерни уеб стандарти. Такъв стандарт, според Web Assist, е CSS (cascading style sheets), който дефинира и контролира как ще изглеждат уеб страниците по отношение на цвят, шрифтове и други стилови характеристики.
Базираните на стандарти сайтове, които използват CSS, са по-лесни за поддръжка, по-гъвкави и се поддържат по-добре от настоящите браузъри. Всички тези предимства на CSS са включени в SiteAssist 3.0, като същевременно е запазена лекотата на използване на продукта, твърдят от компанията.

Лесно създаване на фирмен сайт
Възможности
– свободно достъпни платформи на базата на софтуер с отворен код;
– комерсиални продукти на ниска цена и с голяма степен на автоматизация на процеса на създаване на сайта
Предимства
– дори и неспециалисти могат да проектират и пуснат сайта;
– ниска цена  
 Конкретен продукт
– SiteAssist 3.0 на калифорнийската компания Web Assist, който работи като разширение на популярния софтуер Adobe Dreamweaver и струва 200 долара

Новият софтуер опростява един от най-важните процеси при изграждане на професионален сайт. А именно, създаването и поддръжката на навигацията в сайта, както и осигуряване на поддръжка на сайта в различни браузъри. Тази задача изисква по принцип умения на професионални разработчици. От Web Assist твърдят, че техният продукт ще позволи и на неспециалистите да реализират желаната функционалност лесно и за кратко време.

Това е възможно, благодарение на помощника (wizard), който съпътства потребителя в процеса на проектиране на сайта. Най-напред се избира индустрията, в която работи фирмата – консултации, образование, медицина, недвижими имоти и пр. Всяка категория сайт има своя специфична схема за навигация.
Помощникът също така съдейства на потребителя в избора на елементите на дизайна. На разположение са 20 дизайнерски шаблона, 10 схеми за навигация и 11 цветни палитри. Големият брой възможни комбинации позволяват на клиентите да изграждат сайтове с уникален изглед. SiteAssit предоставя и библиотека от 40 дизайна на страници, вкл. интерактивна галерия, само текст и др.
Софтуерът генерира автоматично карта на всички страници на сайта. А след като бъде създаден, сайтът може лесно да се модифицира – например да се промени цветовата схема, логото или да се добави нов тип страница. Промените автоматично се разпростират в целия сайт.

по темата: „Нов софтуер помага на малкия бизнес да разработва лесно сайтове”

добавете коментар...

  1. Avatar

    Вярно е, че joomla е много добра, но винаги, когато един сайт се направи с такъв тип софтуер трябва след това да се погледне от професионален разработчик, защото много рядко всичко е наред. На практика още не се е намерил софтуера, с който като се направи страницата, да си сигурен че ще е наред във всички бразузъри и няма да зарежда сто часа.
    За пример – ако направите страница в Word, може и да имате късмет с един бъг – IE показва нещата доста оплескано.

  2. Димо

    Все пак е важно неспециалистите да се консултират със специалист – всеки подход си има плюсове и минуси, респ. всеки продукт. Много е важно да се прецени за даден сайт, в зависимост от неговата специфика, функции и пр. как да се подходи – дали свободна платформа, или по поръчка да се прави

  3. турбопич

    това е мястото:
    http://joomla-bg.com

  4. Васил

    Благодаря на Станислав Божков и fran за добрия съвет… Ще се възползвам от joomla.org!!!
    Струва си да се четат коменатарите по статиите, щото повечето статии рекламират нещата, а не ги представят обективно!

  5. fran

    Joomla наистина е много функционална платформа, безплатна при това. Струва си да се опита с нея. При SiteAssist става въпрос и за интеграция с dreamweaver, пък нали и него трябва да си купиш…

  6. Станислав Божков

    Ако малкият и среден бизнес иска съвременен сайт за който не са нужни най-големите спецялисти нека разгледа joomla.org . Един статичен сайт с картинки направен с помоща на SiteAssist едва ли е това от което се нуждае бизнеса!

Коментар