Microsoft плаща до $15000 за открита уязвимост в Spartan

Браузърът Spartan ще излезе през лятото като стандартно приложение за Windows 10

Браузърът Spartan ще излезе през лятото като стандартно приложение за Windows 10

Microsoft иска да направи максимално сигурен новия си браузър Spartan, призван да замени Internet Explorer. Компанията обяви щедри възнаграждения за специалисти, които открият уязвимост в браузъра.

Размерът на паричните награди варира в диапазона от 500 до 15000 долара, в зависимост от степента на важност на откритата уязвимост. Максималната сума ще се дава, например, за експлойт, който изпълнява отдалечен код. Програмата Bug Bounty вече стартира и ще продължи три месеца – до 22 юли тази година.

Не за първи компанията прибягва до подобни инициативи, целящи да подсилят сигурността на нейни продукти – неотдавна служител на Google спечели $11 000 за открита уязвимост в Internet Explorer 11, а през март тази година специалист от NSFOCUS бе възнаграден със $75 000.

Браузърът Spartan се базира на нова технология EdgeHTML и ще излезе през лятото като стандартно приложение за операционната система Windows 10. Същевременно, Microsoft няма да се откаже веднага от IE – той ще продължи да съществува заедно със Spartan.

Коментари по темата: „Microsoft плаща до $15000 за открита уязвимост в Spartan”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Съгласен

  2. sda

    “приложение”…. терминът е адски дразнещ….
    едно време им викахме програми…

Коментар