Yahoo предлага идентифициране по ушите

Системата Bodyprint на Yahoo Labs вече е тествана успешно от 12 доброволци

Системата за идентифициране по формата на ухото Bodyprint на Yahoo Labs вече е тествана успешно от 12 доброволци

Yahoo предлага идентифициране на мобилните потребители по ушите. Технологията вече е тествана успешно в рамките на компанията, съобщи BBC.

Вместо да въвеждат PIN код или да слагат пръст на скенера за пръстови отпечатъци, потребителите просто приближават смартфона до ухото си и така се идентифицират.

Компанията проучва също възможността за идентифициране на потребителите в зависимост от начина, по който държат смартфона – за целта се използва информация за дланта и пръстите.

Преди 10 години професор Марк Никсън публикува изследване, което доказва, че с напредване на възрастта формата на ухото се променя най-малко. Това прави ухото особено подходящо за идентифициране на личността.

Принципно, скенерът за пръстови отпечатъци се явява доста надежден инструмент за защита на мобилното устройство, но тази технология оскъпява устройството. Идеята на Yahoo е да използва сензорния екран за сканиране на формата на ухото.

Системата, известна като Bodyprint, е разработена в Yahoo Labs и вече е тествана успешно от 12 доброволци. Твърди се, че точността на идентифициране възлиза на впечатляващите 99,8%.

Изследователите на Yahoo твърдят, че по същия начин – чрез сензорния екран на смартфона – могат да сканират длани и пръсти. Несъмнено, подобна технология ще позволи по-евтини за реализация методи за идентифициране на потребителите.

Коментари по темата: „Yahoo предлага идентифициране по ушите”

добавете коментар...

 1. Shaker

  Най-уместно е идентифициране не по ушите, а по гениталиите / размножителните органи на хората.

  Първо от това се вълнуват най-вече масата хора и също една от основните причини за които се ползват социалните мрежи е:
  * един генитал да си намери друг генитал.
  * един генитал да получи най-много харесвания и съответно най-голяма бройка комбинации с други гениталий.

  Хората постоянно си гледат гениталиите и си търсят гениталии.

  Така че единствения перфектен избор е системи за сканиране и идентифициране на гениталии. 🙂

Коментар