LG G4 – извит дизайн и рядко срещана камера

Дизайнът на LG G4 е характерен с тънката си леко извита форма Slim Arc

Дизайнът на LG G4 е характерен с тънката си леко извита форма Slim Arc

Премиерата на новия флагман LG G4 привлече тази седмица 1000 души на събития в шест мегаполиса – Ню Йорк, Лондон, Париж, Сингапур, Истанбул и Сеул. Наследникът на G3 идва с акцент върху върху комфорта, елегантността и потребителско преживяване.

Камерата на LG G4 има F1.8 бленда, рядко срещана при смартфони, която позволява 80% повече светлина, в сравнение с LG G3. Иновативният модул на камерата се допълва от новия дисплей IPS Quantum. Смартфонът се отличава също с тънък и извит дизайн Slim Arc.

LG обръща специално внимание на материалите – G4 се предлага с покритие от ръчно обработена кожа в шест цвята. Кожата, обагрена с растителни оцветители, е екологична и може да бъде рециклирана лесно, тъй като не са използвани никакви вредни химикали.

G4 е първият смартфон с новия 5,5-инчов IPS Quantum Display на LG

G4 е първият смартфон с новия 5,5-инчов IPS Quantum Display на LG

Има и други опции при избора на покритие за задната част на G4 – керамично бяло с 3D мотиви, сив-металик с ефект на ковано желязо, както и лъскаво покритие в златен цвят.

Дизайнът на LG G4 е характерен с тънката си леко извита форма Slim Arc за целия корпус на смартфона, а дисплеят също има фина извивка. Благодарение на концепцията Slim Arc, смартфонът е с 20% по-устойчив от плоските модели при изпускане с дисплея надолу и се усеща по-удобно и по-стабилно в ръката.

Потребителският интерфейс предлага опростена и интуитивна графична среда. При LG G4 цветовете на иконите са по-живи, а краищата са заоблени в унисон с дизайна Slim Arc. Освен това, инструментът Smart Notice автоматично променя цвета на фона и текста въз основа на изображението, избрано от потребителя за началния екран.

16-мегапикселовата камера на G4 може да заснеме красиви изображения, дори и при неоптимална светлина. Модулът на камерата има широка F1.8 бленда, която допуска до сензора да достигне 80% повече светлина. Производителността при условия с малко светлина е подобрена още повече, благодарение на OIS 2.0, която разширява обхвата на стабилизация на изображението от един до два градуса върху X и Y-оста и за първи път добавя трета ос.

16-мегапикселовата камера на G4 може да заснеме красиви изображения, дори и при неоптимална светлина

16-мегапикселовата камера на G4 може да заснеме красиви изображения, дори и при неоптимална светлина

Режимът за ръчна настройка е новост при G4 и дава възможност на опитните фотографи директно да контролират фокуса, скоростта на затвора, ISO, компенсацията на експозицията и баланса на бялото за всеки кадър. Напредналите фотографи могат да запазят снимките си и в RAW формат в допълнение към JPEG за по-прецизна обработка и без загуба на детайли.

G4 е първият смартфон със сензор за цветовия спектър (CSS), който подобрява цветовата прецизност като точно чете RGB стойностите на околната светлина в дадената сцена, както и инфрачервената светлина, отразена от обектите. CSS използва тази информация, за да настрои баланса на бялото на камерата и цвета на светкавицата, за да създаде изображения, които са възможно най близки до това, което човек вижда с очите си.

G4 се предлага с покритие от ръчно обработена кожа в шест цвята

G4 се предлага с покритие от ръчно обработена кожа в шест цвята

В новия смартфон е интегрирана 8-мегапикселова предна камера, подходяща за заснемане на прецизни групови снимки и портрети (селфита). Функцията Gesture Interval Shot е подобрена версия на оригиналната Gesture Shot – тя заснема четири кадъра с отстояние от две секунди между тях и така увеличава шанса да се заснеме най-добрата снимка дори и при неблагоприятните условия.

G4 отбелязва напредък и по отношение на дисплея. Това е първият смартфон с новия 5,5-инчов IPS Quantum Display на LG, който предлага с 20% по-високо възпроизвеждане на цветовете, 25% подобрение в осветеността и 50% по-голям контраст.

Quad HD дисплеят използва технология Advanced In-Cell Touch (AIT), която съчетава LCD и тъч сензора в един единствен слой и така предоставя по-добро възпроизвеждане на цветовете и сензорна прецизност. Този нов дисплей е калибриран за стандартите за цветова експресия DCI (Digital Cinema Initiatives), които за първи път се използват от холивудските студиа.

Усъвършенстваният дисплей не се отразява на живота на батерията. Смартфонът има сменяема батерия с висок капацитет 3000mAh. В съчетание с ползите от енергийно- ефективния процесор Qualcomm Snapdragon 808 с X10 LTE, смартфонът успява да работи без зареждане в нормален режим през целия ден. Всъщност, със същият капацитет на батерията G4 издържа 20% повече от G3.

G4 идва с новия интерфейс UX 4.0, който е по-опростен и интуитивен. Подобреното потребителско преживяване премахва ненужните стъпки, а същевременно с това предлага повече опции за конфигурация за по-опитните потребители.

Флагманът на LG включва 3GB оперативна памет и 32GB eMMC ROM, плюс порт за microSD карти. Моделът работи под управление на Android 5.1 Lollipop, тежи 155 грама, съвместим е с мрежи 4G LTE и предлага безжична свързаност Wi-Fi, Bluetooth и NFC.

Собствениците на G4 ще получат инсталиран Google Office и допълнителни 100GB място за съхранение в облачното хранилище Google Drive безплатно за две години. Смартфонът вече излезе на пазара в Корея, а скоро ще се появи в предложенията на 180 оператора по целия свят. Цените и наличностите ще бъдат обявени отделно за всеки пазар.

Коментар