Skype for Business заменя Microsoft Lync

„Бизнес клиентите ще получат достъп до мрежа от стотици милиони потребители на Skype по света”, заяви Даниела Жечевич

„Бизнес клиентите ще получат достъп до мрежа от стотици милиони потребители на Skype по света”, заяви Даниела Жечевич

Microsoft стартира новата си услуга Skype for Business, която ще замени Lync. Приложението съчетава характеристики на Lync и Skype в добре познат потребителски интерфейс, ориентиран както към бизнес потребителите, така и към обикновени потребители, които просто искат да общуват с близки и приятели.

Сред основните функции, предлагани от Skype for Business, са характерните за Skype моментни съобщения, гласови и видео разговори. Но тук вече са и вградените в Microsoft Office онлайн срещи, които поддържат чатове, разговори и събрания.

Въпреки многото сходства обаче, Skype и Skype for Business остават две отделни приложения, които ще бъдат и с различни потребителски акаунти и пароли, подчертаха от компанията на среща с журналисти в София.

„Skype for Business обединява познатия интерфейс и начин на работа на Skype с характерната за Microsoft Lync корпоративна сигурност, съвместимост и контрол. Освен това бизнес клиентите ще получат достъп до мрежа от стотици милиони потребители на Skype по света”, заяви Даниела Жечевич, продуктов мениджър на Microsoft за региона на Южните Балкани.

Новият Skype for Business Server ще бъде наличен за сваляне от 1 май. Microsoft предлага услугата за клиенти на Office 365 от този месец, а останалите клиенти ще получат достъп до Skype for Business Server до края на май т.г.

Очаква се и новото мобилно приложение на Skype for Business за платформи iOS и Android. То ще стане достъпно за потребителите на мобилни устройства през следващите месеци.

Коментар