Skype for Business излиза на 14 април

Основното нововъдение  в Skype for Business е десктоп интерфейсът, който заменя остарелия интерфейс на Lync

Основното нововъдение в Skype for Business е десктоп интерфейсът, който заменя остарелия интерфейс на Lync

Microsoft ще пусне приложението за комуникации Skype for Business на 14 април, съобщи официалният блог на компанията. Корпоративни клиенти, използващи Lync Online в състава на Office 365 ProPlus, Office 365 Business Premium или Office 2013, ще получат новото приложение в рамките на стандартното месечно обновление.

Skype for Business ще замени приложението Microsoft Lync (известно по-рано като Office Communicator), което поддържа гласови разговори и видеоконференции.

Бизнес версията на Skype няма да получат клиенти, които ползват Lync Server на собствени сървъри – те ще продължат да ползват настолното приложение Lync. Системните администратори ще могат да изберат дата за преход към Skype for Business чрез настройките на обновлението.

Основното нововъведение  в Skype for Business е десктоп интерфейсът, който ще замени остарелия интерфейс на Lync. Добавени са също някои функции, които липсват в Lync – например, преглеждане на прикачен файл, преди да бъде изпратен.

Интерфейсът на Skype for Business комбинира елементи от десктоп приложението Skype и Lync. Така например, от Skype са заимствани цветовата гама, звуците, изображенията и емотиконите, а от Lync – структурата на списъка с контакти и елементите на управление, какъвто е панелът Quick Actions за бърз избор на действия с контактите.

Коментари по темата: „Skype for Business излиза на 14 април”

добавете коментар...

  1. xxx

    ***. Щял да замени “остарелия” интефейс на Lync !? Тея от MS много на сериозно почнаха да се взимат. Аз си ползвам Office 2007 и 2010 и съм си супер доволен – тоя адски грозен и неудобен 2013 и сега 2016 с огромен шрифт и грозни цветове да си го пазят за тях си. А от Office 2007 Communication и Lync 2010 по-стабилно не-ма.

Коментар