Microsoft обяви Skype услуга за бизнеса

Обединените комуникации, реализирани в рамките на Lync, ще бъдат интегрирани с услугата Skype

Обединените комуникации, реализирани в рамките на Lync, ще бъдат интегрирани с услугата Skype

Microsoft работи по бизнес версия на своя софтуер за интернет разговори Skype. През първата половина на 2015 г. компанията ще замени платформата Lync, която позволява мигновени съобщения, аудио и видео разговори и мрежови конференции, с услугата Skype for Business, става ясно от официално съобщение в блога на популярното VoIP приложение.

Обединените комуникации, реализирани в рамките на Lync, ще бъдат интегрирани с услугата Skype, откъдето идва и името на новото решение. Skype for Business ще обедини технологиите за домашни и корпоративни потребители под един бранд.

„Искаме да обезпечим клиентите с удобна и надеждна платформа за делово общуване”, коментира Microsoft идеята си за новата бизнес услуга.

Принципни различия между познатия Skype и бизнес версията не се очакват. Microsoft обещава, че услугата ще бъде защитена по всички съществуващи корпоративни стандарти и ще може да се мащабира в рамките на всяка компания.

За максимален комфорт, клиентското приложение Lync ще бъде приведено към стила на Skype. Препращане на позвъняване към друг абонат в Skype for Business ще става само с един клик вместо с три, както е в Lync.

В допълнение, новата услуга ще поддържа облачните приложения от пакета Office 365. По-късно ще се появи възможност за достъп до списъка с потребители на Skype, в който те могат да бъдат търсени по име или по акаунт в Microsoft чрез услугата Bing.

Коментари по темата: „Microsoft обяви Skype услуга за бизнеса”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Мдам, нека NSA стане невидимият член във всеки корпоративен отдел 🙂

Коментар