Google има служител на 80 години

Google наема на работа хора на всякаква възраст, твърди HR директорът Лазло Бок

Google наема на работа хора на всякаква възраст, твърди HR директорът Лазло Бок

Мнозина наблюдатели на пазара на труда говорят за възрастова дискриминация. Широко разпространено, например, е мнението, че технологичните компании в Силициеавата долина предпочитат да наемат само млади служители.

Шефът на HR отдела на Google Лазло Бок обаче опровергава това твърдение. В сесия на Reddit той казва, че единственият критерий при наемане на кадри в Google са достигнатите по-рано резултати.

В потвърждение на тази кадрова политика на Google, мениджърът дава за пример факта, че в компанията работи служител на възраст над 80 години. Името на служителя обаче не бе съобщено то Лазло Бок. „Google наема на работа хора на всякаква възраст. Нашият най-стар служител е над 80 години. Главният критерий е предишният опит”, казва Бок.

Изявлението на Бок идва на фона на съдебен иск, подаден срещу Google от 64-годишен програмист от Флорида, който твърди, че компанията го дискриминира по възрастов признак.

По данни на сайта Stack Overflow, средната възраст на разработчиците в ИТ компаниите е 28 години. New Republic пък твърди, че новата тенденция в технологичната индустрия е инжектирането на ботокс, по който вече се увличат и хора под 30 години, за да изглеждат по-млади.

Коментари по темата: „Google има служител на 80 години”

добавете коментар...

  1. :)

    Ха-ха-ха, това с ботокса и изглаждането на бръчки ми хареса!

  2. Оги

    Това да не е дедо Мишо – портиера?

  3. Програмиста

    За този 80 годишен дядо е 100% връзкар и гугъл роднина.

    Много нагло лъжат за подбора и критериите. Толкова е ясно че се търсят млади хора от 22 години до 36 години. Цедят ги като лимончета хора се похабяват знанията им стареят и стават неактуални за по-малко от 3 години. Тези хора на повече от 36+ годинки обикновено ги режат и заменят с нови свежи и зелени лимони за цедене и така върти се колелото.

    Който е на 38-40 и повече е направо жив труп зомби в ИТ индустрията.
    Жалко и тъжно, но факт.

    Кариера специално в ИТ се прави от 18 до 30 години. След това кой как се уреди в два варианта за пенсийка като почетен ИТ ръководител на който младоците му вършат всичката негова работа, а той да си клати краката и да щипе момичета.
    Втори вариант просто излиза OUT от ИТ и например отива да работи като такси шофьор.

Коментар