Чък Робинс е новият шеф на Cisco Systems

Главният изпълнителен директор на Cisco Systems Джон Чеймбърс ще се оттегли през юли след 20 години начело на водещия производител на мрежово оборудване, станал символ на бума на dot.com компаниите преди 15 години.

Ветеранът на компанията Чък Робинс, 49-годишен, ще поеме поста на главен изпълнителен директор.

65-годишният Чеймбърс, един от най-дълго работилите лидери в една и съща компания в Силиконовата долина, и председател на фирмата, ще стане изпълнителен председател, съобщиха от Cisco.

Анализаторите на Уолстрийт веднага коментираха, че очакват значима промяна в корпорацията. Те виждат смяната на ръководството като сигнал за промяна във фокуса на дейността на Cisco, която придоби десетки различни ИТ компании под ръководството на Чеймбърс, но така и не успя ефективно да се разгърне отвъд пределите на основния си бизнес – мрежовите технологии.

„В много случаи, когато изпълнителният директор е бил склонен към придобивания, неговият приемник окастря и префокусира компанията – това е, което и аз очаквам с тази промяна“, заяви Ким Форест, анализатор от Fort Pitt Capital Group в Питсбърг.

Робинс остана лаконичен относно новия фокус на компанията. „През следващите 90 дни предпочитам да слушам“, заяви той в конферентен разговор с медиите.

Коментар