Софтуер на Google помага на трейдърите

SunGuard обработва до 6 млрд. търговски съобщения всеки час с помощта на софтуер от Google

SunGuard обработва до 6 млрд. търговски съобщения всеки час с помощта на софтуер от Google

Доставчикът на финансови услуги SunGard Data Systems започна да използва софтуер на Google за „дълбок” анализ на данни, предназначени за трейдъри.

Благодарение на новия софтуер, SunGard Data Systems помага на свои клиенти да се справят с постъпващите всеки ден големи количества информация, предаде Блумбърг.

Системата на SunGard Data Systems вече използва технологии, които обезпечават търсенето и пощенските услуги на Google. С тяхна помощ компанията обработва до 6 млрд. търговски съобщения всеки час и може да увеличи този показател до 25 млрд.

Съвременната борсова търговия изисква обработка на големи масиви от данни, а за части от секундата се генерират цели потоци от поръчки. „Можехме да изградим самостоятелно такава система, но тя щеше да ни струва твърде скъпо”, споделят от SunGard.

В същото време Google успя да интегрира големи данни в своята структура както от гледна точка на съхранението, така и в креативното търсене. Именно това привлича SunGard, за която скоростта и възможностите за анализ са особено важни.

Компанията планира първично публично предлагане (IPO) на стойност 10 млрд. долара по-късно тази година. Приходите на SunGuard за 2014 г. възлизат на $2,8 млрд., а сумарният й дълг към края на миналата година е $4,7 млрд.

Коментари по темата: „Софтуер на Google помага на трейдърите”

добавете коментар...

  1. Дир

    Дълбоко анализиране в Соц. мрежите и задълбочено анализиране на лични и интимни данни от масите хора ползуващи интернет.

Коментар