Plastc Card – обединява всички налични пластмасови карти

Plastc Card има класически размери, съвместима е с всеки банкомат и може да съхранява данните на всички карти на своя притежател

Plastc Card има класически размери, съвместима е с всеки банкомат и може да съхранява данните на всички карти на своя притежател

Нов продукт на компанията Plastc Inc. може да замени всички познати пластмасови карти, ползвани за плащания ежедневно от потребителите. Plastc Card не предлага нов начин на плащане, а модернизация на съществуващия.

Картата има класически размери, съвместима е с всеки банкомат и може да съхранява акаунтите на всички банкови, идентификационни, клубни и други карти на своя притежател. Цялата необходима за идентифицирането информация се показва динамично на самата Plastc Card.

Подобна функционалност е достъпна благодарение на сензорния Е-Ink дисплей. Чрез него потребителят избира нужната карта, а достъпът до менюто може да бъде ограничен с парола.

Съпътстващото приложение Plastc Wallet контролира всички операции с картата

Съпътстващото приложение Plastc Wallet контролира всички операции с картата

Plastc Card включва всички основни методи за идентифициране: магнитна лента, чип, баркод (показван на екрана) и безконтактен RFID NFC. Вградената памет е достатъчна за съхранение на двадесет карти, а батерията, зареждана безжично, осигурява един месец работа на карата.

В картата е интегриран и модул Bluetooth за работа със смартфон. Когато разстоянието между картата и смартфона стане толкова голямо, че се загуби Bluetooth връзката, на екрана на смартфона се появява съобщение за възможна загуба на Plastc Card. Ако потребителят игнорира съобщението, то всички данни на картата се изтриват, докато тя отново не се окаже в негово владение.

Съпътстващото приложение Plastc Wallet контролира всички операции с картите. За прехвърлянето им на PlastcCard се използва специален четец на карти, който се купува отделно. Plastc Card е достъпна за предварителни поръчки на цена от $155, а доставките ще започнат през лятото.

Коментари по темата: „Plastc Card – обединява всички налични пластмасови карти”

добавете коментар...

  1. User

    Идеята и постижението да се направи реално такава карта е супер.
    Интеграцията на електрониката е невероятно постижение.

    Само човек да има от 5-6 цифрени нагоре суми пари да ги пръска насам и натам и ще бъде също така весел, ухилен и озъбен както е в рекламния клип.

Коментар