Почти всички продукти на SAP имат уязвимости

Системите на SAP по правило работят във фонов режим и отговарят за ключови корпоративни функции, поради което ИТ специалистите ги обновяват с неохота

Системите на SAP по правило работят във фонов режим и отговарят за ключови корпоративни функции, поради което ИТ специалистите ги обновяват с неохота

Над 95% от системите на SAP, инсталирани в компании по целия свят, имат уязвимости, през които атакуващи могат да компрометират бизнес данните и процесите. Това твърди изследване на бостънската фирма Onapsis, специализирана в одита на сигурността на SAP софтуера.

Много от наличните уязвимости съществуват от няколко години, което донякъде е изненадващо, коментира шефът на Onapsis Мариано Нунез в интервю за scmagazine.com.

През миналата година SAP е пуснала 391 кръпки на сигурността на свои продукти, което прави средно по над 30 на месец. Половината от „пачовете” имат висок приоритет.

Системите на SAP по правило работят във фонов режим и отговарят за ключови корпоративни функции. Ето защо ИТ специалистите често с неохота обновяват продуктите – те се опасяват от срив в работата на поверените им за поддържане системи.

Коментари по темата: „Почти всички продукти на SAP имат уязвимости”

добавете коментар...

  1. bwpadm

    Хммм:
    “бостънската фирма Onapsis, специализирана в одита на сигурността на SAP софтуера”

    Ako SOX/PCI не публикуват одит – подминавам – рекламна кампания на малка бост(а|ъ)нска ф(е|и)рма, търсеща известност

  2. Anonymous

    Абе като маркетинг, разбира се, SAP са пълно безобразие, но ако трябва да бъдем честни, продуктите им често нямат адекватна алтернатива.

  3. Юзер

    Най-сетне проговориха за прехваления SAP, който единствената отличителна характеристика от всички останали решения е високата цена както и бутане на пари в джобовете за пласиране на продуктите им с неизгодни тъмни сделки и договори.

Коментар