Британският интернет се задъхва, готвят ограничения

Интернет потребителите във Великобритания изразходват около 8% от цялата енергия, произвеждана в страната

Интернет потребителите във Великобритания изразходват около 8% от цялата енергия, произвеждана в страната

Достъпът до интернет във Великобритания може да бъде ограничен в скоро време, а на някои потребители – дозиран или спрян.

На 11 май Кралското общество ще решава бъдещето на интернет в страната, предаде The Telegraph. Проблемът е в пропускателната способност на магистралите и рутерите за интернет. В някои участъци оборудването не се справя с поставените задачи, предвид постоянно нарастващите нужди на потребителите.

Ако интернет продължава да се разраства със същите темпове и не се появят нови технологии за предаване на данни, то след 10 години съществуващата инфраструктура ще трябва да се дублира, което ще оскъпи достъпа до мрежата.

Освен това, интернет потребителите във Великобритания изразходват около 8% от цялата енергия, произвеждана в страната – това е колкото енергията от три атомни електроцентрали. На всеки четири години консумацията се удвоява и при подобно темпо, към 2035 г. интернет ще поглъща цялата енергия, произвеждана на острова.

Невъзможността за увеличаване на количеството произведена енергия води до много неприятно решение – достъпът до интернет трябва да бъде ограничен. Това означава отмяна на неограничените тарифи, казва проф. Андрю Елис от Астънския университет.

Дублирането на съществуващата инфраструктура пък ще доведе до поскъпване на достъпа до интернет и допълнително натоварване на енергийната мрежа, според Андрю Лорд, шеф на направлението за оптични системи в British Telecom.

Коментари по темата: „Британският интернет се задъхва, готвят ограничения”

добавете коментар...

  1. Баси

    Фофу,
    Кога ще се отървем от царизма и това поклонничество на вождове ?

    От комуняшкия режим се освободихме!

    Кога ще се освободим от монархисти, феодали, крале, кралици !?

  2. Фофу

    На кретеноидните комуно-птеродактили, като достигнат до дъното на плиткият си мозък и почват да обиждат на царедворец.

    Моя дядо птероактилчета е завършил полицейската школа на негово величество и насмалко да бъде разстрелян след 9-ти. Грехът му бе в това, че беше научен,, че държавните длъжности трябва да се вършат с чест и слава, а не като сегашните гащници дето те гледат в ръцете.

    За късмет е имал няколко полицейски компроматчета срещу другарчетата дето са искали да му теглят куршума. И с тези компроматчета му изтрили цялото досие и даже му намерили чиновническа длъжност.

    Като чиновник посрещаше всеки влизащ на вратата, ръкуваше се и сядаше СЛЕД него. На дамите заставаше мирно, кимаше с глава и и правеше комплимент.

    И гледаше с голяма тъга небивалото разложение на което комунягите подложиха държавата.

  3. М

    Фофу знаем всички вече, че ти си царедворец, придворен, велможа и лакей. 🙂

  4. Фофу

    Е съжалявам, нямам време за всеки комуняга дето ти му показваш черно на бяло, той си прави разни малумни мозъчни напъни и изкарва и черното бяло и бялото черно, както му дойде. И после си вярват. И слънцето изгрява от изток, но понеже обаче, всъщност е от запад и даже така си пише и във всички учебници.

  5. Петър

    Фофу, преди и мен да оплюваш, аз съм доларджия – рублите не ме привличат 🙂
    Човек ако иска и има уменията да става истински капиталист неограничаван от никое кралско семейство с право по рождение да краде – ще отиде в Америка, няма да ходи във феодалното обединено кралство, нито пък в олигархическа мафиотска Русия.

    Монарси, Олигарси и комунистически вождове са едно и също 🙂
    Живеят си живота в комунизъм всичко им се полага по рождение и ако някой предприемач и капиталист почне много да се надига слагат му летвата жезъла до тук останалото отива собственост на монарха или олигарха.

    Какво се правиш на ударен не знаеш английски ли?
    Потвърждаваш само думите на Иванов за конституционна монархия.
    Както и да го въртиш това си е неформална форма на действащ феодализъм в модерни времена.

    Фофу направо ме впечатляваш от къде се извъди такъв монархофил!?
    Канада тегли вече майната на кралството, Австралия още са поданици и слуги като данъците им отиват в обединеното кралство.

    Как ти звучи конституционен комунизъм 🙂

    Ето ти един пример уж се премахва комунизма от една държава, но НЕ някой решава да бъде “конституционен комунизъм” – вожда комуняга остава и неговото семейство си запазва привилегиите като от време на време да може да се меси в работата на парламента и какво им трябва още 🙂

    Така че Фофу монарси, олигарси и комунярски вождове са едно.
    Фофу не проумявам как можеш толкова много да подкрепяш монархо-комунизма?

    От абсолютна монархия към конституционна монархия имат още много път извървят нищо чудно да почнат да наричат Обединеното Кралство – “Болния Човек” както са наричали Османската империя. 🙂

  6. Фофу

    Наистина е жалко и шокиращо, че е едни рубладжии за няколко сребърника са се заели да говорят глупости. И да за да се направят хората роби не е толкова трудно, достатъчно е бъдат лишени от способността да мислят, като разните рубладжии им тълкуват световните събития.

    Да не публикувам линк да не и изтрият поста админите, ще ви кажа, маааалко се поуграмотете с реални факти рубладжийчета, не само от полит събрания.

    Та на сайта на правителството ясно е казано (понеже тук се показаха, че освен руски знаят и английски):

    What is constitutional monarchy?
    …………..
    The ability to make and pass legislation resides with an elected Parliament, not with the Monarch.

  7. Иванов

    Хора престанете да пишете глупости Великобритания или United Kingdom (UK) преведено Обединеното Кралство е МОНАРХИЯ.

    факти, факти … факти

    Оставям ви го 1:1 без превод официално се водят така
    Unitary parliamentary constitutional monarchy

    Винаги са били монархия и парламента нищо не може да решава без кралското семейство да си каже последната дума.

    Конституционна монархия е форма на управление, при която монархът действа като глава на държавата в параметрите на писана (тоест кодифицирана), неписана (некодифицирана) или смесена конституция.

    Формално по документи
    Различава се от абсолютната монархия по това, че абсолютният монарх служи като единствен източник на политическа власт в държавата и не е правно обвързан с каквато и да е било конституция.

    Реално по факти
    Монарха не е ограничен от парламента както би трябвало да бъде, а точно обратното парламента е ограничен от решенията на кралското семейство.

    ДА НЕ говорим, че не би трябвало изобщо да ИМА каквито и да било форми на монархии и феодализъм нито пък на комунизъм в днешния съвременен и модерен свят!

    жалко и шокиращо е да има немислещи, незназнаещи, неосведомени хора, когато с днешните технологии хората разполагат с достъп до толкова много все още свободно достъпна информация и знание.

    За да се направят хората роби, слуги не е толко трудно – трябва да бъдат лишени от способността да мислят и да се учат като фофу например – дори и когато има достъп до знания.

  8. Фофу

    Оф, още един комсомолски дето го е срам да си каже. А, че живееш в Лондон, нямам много съмнения. Те всички комунета дето плюят гнилият капитализъм си пратиха децата на запад да учат.

    Твоите английски приятели май нещо на са били информирани, че имат парламент и че той е законодателната институция в тяхната държава. Хубаво би било да минат на курс по ограмотяване.

    А между другото от тая точно монархическа държава е произлязла и Магна Харта което по-късно става символ на много движения за права и свободи. Странна работа. Не е в матушката ви рус.

  9. Иван

    Фофу нямам нищо общо нито с комунягите, нито със опозорените седесари.

    Монархията във Великобритания НЕ Е формалност тя винаги е била на 100% действаща и пълновластна. Много хора се бъркат, че била формална като фофу, но не е така. Австралия също е подчинена и населението е не от граждани, а от поданици на нейно величество.

    Живял съм в Лондон и имам приятели англичани от държавната администрация, които ще потвърдят, че са монархия и че повечето хора са доброволни поданици и поклонници. Темата там е табу и забранено да се обсъжда дали да бъде премахната монархията? Има англичани противници на монархията, които ги обявяват за предатели и ги затварят в затвори.

    Великобритания е сивият кардинал и дърпа конците на всички кукли по света и дори по политическо влияние са дори над Америка.

    Наистина жалко че живеем в такъв модерен свят, а все още има монархии и някакви остатъци от упорит вреден комунизъм.

  10. Фофу

    Само тотално изтрещял комсомолски секретар може да твърди, че Великобритания е монархическа. Монархията там от много отдавна е само формалност и се поддържа само за помпозност.

    Те си имат парламент като законодателна институция, това не ви ли го казват на полит събранията.

  11. Ивчо

    Да, всички говорят за умни градове, за интернет на нещата, за облачни технологии, за видео разговори, транспорт и т.н. Бъдещето било уж всичко да бъде свързано в Интернет

    Но явно англичаните ще се върнат в средновековието, само защото техните служби за шпионаж не се справят със следенето. 🙂

    Отминаха славните времената на телефонните централи като най-големият в света център за подслушване беше на техния остров.

    Ако наистина го направят ще убият бизнеса и бъдещето на Интернет. Огромен брой електронни услуги ще се обезсмислят от високите цени и наложените ограничения.

    Друга смехотворна уникална история за англичаните е че имат дори закон който забранява изпращането и пътуването на хора в космоса. Тоест на англичаните е забранено да излизат в космоса. Било разрешено само за работи. 🙂

    Още и още уникалности имат тези поданици на някакво си кралско семейство.

  12. bobo

    На всеки четири години консумацията се удвоява и при подобно темпо, към 2035 г. интернет ще поглъща цялата енергия, произвеждана на острова.
    Анал-итичен извод, много простотия е събрано тук.

  13. Нафарфорий

    Да, Anonymous така е. Като седесарин съм прецакан и подлъган.

  14. Anonymous

    Че Фофу има интелекта на чавдарче спор няма. Обаче, Нафърфорий, ти не знаеш ли, че новото течение е седесарите да крият че са седесари, понеже се срамуват от този факт. И всдички да твърдят, че са бивши седесари и че са били подлъгани от предателите на България с измамни обещания 😉

  15. Нафарфорий

    Фофу аз съм против комунягите и съм супер седесарин и мен ли ще ме оплюваш?

    В недоумение съм защо ти Фофу защитаваш една монархия и английски шпионски служби? Фофу ти какъв си – надявам се че не си монахрист?

    Фофу би трябвало да обичаш запада, демокрация, капитализма, НО НЕ и монархизма/феодализма?

    Монарсите са потомствени изроди предават си властта наследствено с роднинските си връзки – няма народни избори. Същото както е в комунистически върхушки – предава се наследствено.

    Дано си добре, защото нещо объркано има в теб.

    Монархистите са същата долна измет като комунягите.

    Много точно и вярно е писал Дрънчо – чета и не виждам нищо комунистическо.
    Аз лично не искам да съм поданик на никой феодал, монарх, цар, крал който е много крал.

    На кралете, принцове и други производни живота им е пълен 100% комунизъм ползват и таковат държавата както си искат – Фофу
    Както в комунизма има вождове така и монархиите си имат крале живеещи като гадните комунистически вождове.

    Така че Фофу ако си на страната на монархията то е същото да си за комунистически вождове.

  16. Фофу

    Още един бодър комсомолец, тоя вероятно от извънредно съботно полит събрание. Не по-малко изкуфял обаче.

  17. Муни

    Фофу, не знаехме че си монархист и поданик!
    На колене се кланяш и целуваш английската земя.

    Дрън е 100% прав, Фофу само шуми и отклонява темата с глупостите си нямащи нищо общо с това за което се обсъжда.

    Уважавам запада, но само умната част от хората.
    Самите американци имат цяло движение за запазване на свободата на Интернет и неговата неутралност и независимост. Фофу и тях ли ще ги правиш комуняги?
    Точно Америка се е освободила от английската колониална напаст – чети малко история.

    Великобритания е монархическа, империя на злото – каква демокрация, какъв капитализъм имат те!? Това са едни поданици не са свободни и демократизирани граждани.

    В кой век живеем как може да има още монархии!?

  18. Фофу

    8-ми май, петък – явно комсомолските секретари все още спазват старата традиция да громят гнилият капитализъм на петъшните полит събрания.

    Браво другари. Всеки камък бомба в двора на гнилият капитализъм, рапорт даден.

  19. Mozo

    Хаха, ето ви сега облачни услуги 😀 😀 😀

  20. Бръм

    Абсолютно съм съгласен с колегата Дрън! Сменете заглавието на статията от “Британския интернет” на “Британските проксита” !!!!

  21. Дрън

    Нагли и лъжат!

    Затруднени са техните шпионски служби да обработват огромни количества данни и за да не пропуснат нещо възможно най-простото решение е да сложат ограничения какъв обем трафик данни да си обменят хората, за да е по удобна обработката на шпионски служби. Големи разходи по следене и архивиране.

    Защо говорят за проектите за Интернет на нещата, умни домове с милиарди сензори свързани в Интернет за следене на хората по 24 часа.

    Затова има ресурси обаче за свободата и правото на неограничен достъп до знания и информация за хората се оказва, че просто НЯМА ресурси, енергия и капацитет – така ли излиза?

    Прогнила монархическа феодална държава.

Коментар