Apple ще изследва ДНК на потребителите

apple_dna_top

Софтуер на Apple ще помогне за събиране и изследване на ДНК на потребителите

Apple участва в проект за събиране и изследване на ДНК на потребителите. Наскоро стана известно, че компанията разработва софтуерни инструменти за изследвания на ДНК. Данните са събирани от партньори на компанията, след което са поместени за съхранение в облака, съобщи Gizmodo.

С изучаване на потребителските данни може да се заеме Калифорнийският университет, който изследва ДНК на бременни жени с цел по-точно определяне на причините за преждевременно раждане. Твърди се, че Apple също участва в началния етап на изследванията.

Едно такова изследване вече помогна за изучаване на причините за преждевременно раждане чрез обединяване на генни тестове с други данни. Подобно изследване се провежда и в нюйоркската болница Mount Sinai Hospital.

Очаква Apple да демонстрира DNA ResearchKit в рамките на световната конференция за разработчици WWDC 2015, която ще се проведе през юни тази година.

В бъдеще хората ще могат да предоставят своята генетична информация на всевъзможни мобилни приложения и да я споделят подобно на снимки. Мобилно приложение, например, ще проследява родословното дърво на потребителя, базирайки се на информацията за ДНК.

Коментари по темата: „Apple ще изследва ДНК на потребителите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Това е само за педалите.
    Нали е от Apple.

  2. Фофу

    Манията за преследване и поробване беше ясно изразена от теб.

    Както ти казах, без значение средствата които и сега ги има, застрахователите ако можеха щяха да намерят начин да открият информация. Факт е че просто не им трябва. Освен за по-специалните случаи.

    А за гени, които определят умствените способности и развитие, да има, но това е само за тежки отклонения и ако някой ги има то това ще е видно и по-други параметри. Както е при синдром на Даун и който както казах се диагностицира и сега с други средства, а и в повечето случаи е очевиден. Или както е при теб – шизофреидна психоза за преследване и поробване.

  3. Бумер

    Фофу, ти си с плесенясал комсомолски пенсионерски мозък!
    Не ме интересуват и не ми пука от твоите безсмислени комсомолски бръщолевения и глупости. Само с комсомолски глупости е пълна кратуната на Фофу.

    Не знам колко си дърт и остарял, но технологиите се развиват и постоянно падат цените за пълно разчитане на човешко ДНК. В момента е 2000 – 3000 долара и се прави за седмица. Съвсем скоро ще има ДНК анализи за по 100 долара и време за декодиране по-малко от 1 час и самото устройство ще е с размерите на обикновена флашка.

    За информация човешкото ДНК не е толкова огромно побира се като обем памет на едно просто CD с обем от 650 мегабайта. Проблемът не е обема информация, а скоростта на разчитане на ДНК веригите от самите устройства четци.

    Дори сега застрахователите могат да си позволят 2000 долара за ДНК анализ.
    Освен това сега застрахователите могат и го правят да се ровят в медицински досиета и до всякакъв вид лична информация до която успеят да се доберат.

    Тази технология за ДНК анализ може да се използва както за добро например диагностика на болести и лечение, но така и за зло с много лоши последици за хората когато тази лична информация се ползва за НЕ-медицински цели.

    Последно относно жалкия нещастен фофу – страда от много тежко заболяване комсомолска обсебваща мания за преследване.

    Относно какви умствени и физически възможности има човек или ще има – са кодирани в ДНК-то.

    Има много примери като хора с генетични увреждания със синдром на Даун. Това е генетично заболяване изразяващо се в слабоумие в различна степен с забавено умствено развитие. Тези хора остаряват като техният ум си остава на 5 – 12 годишни деца.

    Така че има гени, които определят умствените способности и развитие. Като казах развитие ДНК определя и границите на човек както чисто физически така и умствени тоест колкото и да се напъва човек не може надхвърля своя максимум предопределен от ДНК-то му.

  4. Фофу

    Още един неуморен комсомолски секретар се заел да ни ти тълкува новини далеч над мисловните му възможности. Направи отсега са започнали да правят синджири, пранги и камшици за поробените.

    Първо и сега има достатъчно научни възможности за диагностициране на наследствени болести и предразположение към ненаследствени болести. Т.е. отсега застрахователните компании ако можеха щяха да събират такава информация и да я използват. Но това не става.

    Събирането на такава информация струва пари и би била оправдана за определени специални хора със специални видове застраховки. За масите си има добре изчислени и отработени с годините формули, които са напълно достатъчни.

    И няма гени които да показват какви умствени и физически възможности има човек или ще има.

    Комсомолския може би бърка за мозъчни клетки които не биха били открити в неговата глава.

  5. Бумер

    Отдавна го планират това с въвеждане на ДНК досиета.
    Застрахователните компании ще определят размера сумите на застраховките.
    Работодатели ще подбират хората според гените им.
    Ще има нови касти и разделение на обществото според ДНК.

    Много “добро” бъдеще ни очаква човек ще бъде отхвърлян и игнориран само на основание какви гени има и колко му е качествено ДНК-то.

    Представете се бъдещо интервю за работа на което НЯМА да се дава шанс на човек да докаже реално възможностите си, а само с бегъл и бърз поглед на неговия генетичен код ще решават дали става или не.

  6. Фофу

    Да такъв случай на шизофрения ще е добре да бъде наблюдаван със всички възможни средства.

  7. Anonymous

    Смятай, вече и по ДНК ще ме следят…

Коментар