Windows 10 ще излезе в седем версии

Вече са известни имената на очакваните по-късно тази година версии на Windows 10

Вече са известни имената на очакваните по-късно тази година версии на Windows 10

Microsoft обяви имената на всички версии на операционната система Windows 10, която се очаква на пазара в близките месеци. Платформата ще излезе в седем версии, предаде The Verge.

Базовата версия за потребители на домашни компютри ще се нарича Windows 10 Home. Версията за малкия бизнес ще носи името Windows 10 Pro, а тази за големи компании – Windows 10 Enterprise. За образованието е предназначена Windows 10 Education.

Освен това се очакват версии за смартфони и малки таблети – Windows 10 Mobile и Windows 10 Mobile Enterprise. Накрая, за устройства от типа „интернет на нещата”, терминали и роботи е предвидена версия Windows 10 IoT Core.

По план, Windows 10 трябва да излезе през лятото на 2015 г. Обновлението до нея ще бъде безплатно в продължение на една година за потребители на Windows 7, Windows 8 и Windows Phone 8.1.

Версия Windows 10 Mobile ще предложи функция Continuum, с помощта на която потребителите на смартфони ще могат да използват своите мобилни устройства като компютри, свързвайки ги към монитор или телевизор.

Коментари по темата: „Windows 10 ще излезе в седем версии”

добавете коментар...

  1. Емко

    Една е. Но не версия.

  2. Шимо

    КО ТАНА БЕ, НАЛИ ЩЕШЕ ДА Е ЕДНА?!?

Коментар