Kingmax обяви карти памет с функция за кодиране

Картите Kingmax Sycret Text поддържат кодиране по военния стандарт RSA 2048/TRNG/AES-256

Картите Kingmax Sycret Text поддържат кодиране по военния стандарт RSA 2048/TRNG/AES-256

Интересен нов продукт подготвя за пазара компанията Kingmax. Нейната microSD карта памет Kingmax Sycret Text има функция за кодиране на съхраняваната информация.

Картите с 32-битов чип и сертификат за сигурност Common Criteria EAL 5+ поддържат кодиране по военния стандарт RSA 2048/TRNG/AES-256. Подобни карти ще позволят сигурно съхранение на медийни файлове, документи и друга важна информация.

Kingmax Sycret Text работи в тандем с мобилно приложение за Android 4.0 и по-нови версии на платформата. Потребителите могат да избират за кодиране файлове, документи и папки, вкл. снимки и видео.

Всички операции по кодирането се извършват на картата и не изискват свързване към сървъри, което повишава сигурността, в сравнение със софтуерните методи.

Кодираните данни могат да се съхраняват не само на самата карта Sycret Text, но и в облачни услуги като Dropbox и Google Drive. Тъй като ключът за кодиране и кодираните данни се съхраняват на картата, при необходимост от смяна на устройството, не се налага повторно кодиране.

Kingmax Sycret Text позволява също обмен на кодирани SMS съобщения. В обикновени приложения кодираният текст ще изглежда като несвързан набор от символи.

Линията Sycret Text включва карти с капацитет 4, 8 и 16 гигабайта. Сроковете за пускане на пазара и цените на картите все още не са известни.

Коментар