Microsoft ще обучава безплатно по ИТ у нас

Всеки може да избере своя път с #mvaclub и да започне като начинаещ, професионалист или гуру

Всеки може да избере своя път с #mvaclub и да започне като начинаещ, професионалист или гуру

Microsoft стартира инициативата #mvaclub, която дава възможност на разработчици и ИТ ентусиасти да научат повече за технологиите и тенденциите в областта. Клубът използва като база платформата за онлайн обучения Microsoft Virtual Academy (MVA) и организира информацията в него, като предоставя лесен начин на желаещите да преминат през курс на обучение, съобразен с техните желания и нужди.

Клубът е достъпен за всички желаещи в България, увери Рая Юнакова, мениджър „Програми за студенти и стартиращи компании” на Microsoft за Източна Европа. Участниците получават достъп до ресурси и материали, с които се обучават и работят най-добрите професионалисти в областта.

Всеки може да избере своя път с #mvaclub и да започне като начинаещ, професионалист или гуру и да изгради бъдещето си като специалист. #mvaclub разкрива тайните на сървърната виртуализация, хибридния облак, уеб и мобилните приложения, уточниха от Microsoft.

Курсовете в #mvaclub са разделени в две основни категории – за хора с интереси към разработката на софтуер или към изграждането на ИТ инфраструктури. Във всяка категория има различни профили според технологията и нивото на познания на участниците.

Кандидатите, които искат да научат как се използват облачните технологии, например, но нямат никакви познания, могат да започнат от ниво „Начинаещ”, а ако вече имат основни познания и искат да усъвършенстват уменията си, могат да преминат директно към „Професионалист” или „Гуру”.

Коментар