Intel покачи офертата за Altera до 13 млрд. долара

Intel е силно заинтересован от сделка с Altera и покачи офертата си с 3 млрд. долара

Intel е силно заинтересован от сделка с Altera и покачи офертата за поглъщане на компанията с 3 млрд. долара

Intel и Altera подновиха преговорите за сливане и са на път да осъществят една от най-големите сделки в индустрията на чиповете.

Според публикация в Ню Йорк Пост, разговорите се водят на ниво от 13 милиарда долара, които Intel е готов да плати за Altera.

Това е втори рунд на преговори между двете компании, след като през март се появиха информации за оферта от Intel към Altera на стойност 10 млрд. долара.

По-късно, през април, Ройтерс съобщи, че шефовете на Altera са отказали предложението и преговорите са прекратени, заради несъгласие по цената.

Изглежда обаче, че Intel е силно заинтересован да придобие Altera, тъй като сега излиза с нова оферта, завишена с 3 млрд. долара. След като медиите съобщиха за възобновените преговори, акциите на Altera поскъпнаха мигновено.

Твърди се, че сделката ще бъде обявена в близките седмици. Тя би била най-голямата в историята на Intel. Компанията от Санта Клара погълна преди няколко години за близо 8 милиарда долара разработчика на решения за сигурност McAfee.

Altera произвежда програмируеми чипове, които намират широко приложение в комуникациите, военното дело, в промишлени устройства и центрове за данни. Подобни чипове с висока степен на интеграция изпълняват специализирани задачи като например предоставяне на резултати от търсене в уеб и обновяване на социални мрежи.

Коментар